ΑρχικήinetH Seagate ετοιμάζει HDD με χωρητικότητα 14TB και encryption

H Seagate ετοιμάζει HDD με χωρητικότητα 14TB και encryption

Η Seagate συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών εταιρειών σε αυτές που δεν ανακοινώνουν νέα προϊόντα σε κάθε εμπορική έκθεση. Επειδή οι διαδικασίες σχεδιασμού των σύγχρονων συσκευών αποθήκευσης είναι αρκετά μεγάλες και η εταιρεία δίνει έμφαση στις διάφορες εμπρόθεσμες παραγγελίες των μεγάλων πελατών, η παρουσίαση κάποιου νέου προϊόντος είναι δευτερεύον. Ωστόσο, στην Computex, η Seagate επιδεικνύει τον κορυφαίο σκληρό δίσκο X14 Exos με 14TB, ο οποίος ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος.

Seagate

 

Προς το παρόν, οι 14 TB Exos θα δοκιμάζονται από τους μεγάλους πελάτες της Seagate και η εταιρεία φαίνεται πως προγραμματίζει  από τώρα την έγκαιρη αποστολή τους στους ενδιαφερόμενους, που επί το πλείστον θα είναι  επιχειρήσεις με datacenters.

Η ταχύτητα του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή αλλά πιθανολογούν πως θα είναι μεγαλύτερη από τον Χ12 άρα πάνω από 298MB/sec στα 7.200rpm..

Από πλευράς ασφάλειας είναι σε αρκετά καλό επίπεδο αφού προσφέρει hardware encryption και θα χρησιμοποιεί το FIPS 140-2 και ISO/EIC 15408  πρότυπο.

 

Αυτό που είναι ίσως πιο σημαντικό για τους τακτικούς καταναλωτές είναι ότι θα είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλες τις αγορές έως το τέλος του 2018. Προφανώς, η Seagate δεν δίνει υποσχέσεις σε αυτό το σημείο, αλλά το τρέχον σχέδιο είναι να δώσει τον Barracuda Pro 14 TB και τon IronWolf Pro 14 TB για κυκλοφορία κάποια στιγμή το επόμενο εξάμηνο.

 

Σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί σε desktop υπολογιστές υψηλών επιδόσεων καθώς και σε λύσεις NAS, η Seagate πρέπει να αναπτύξει το κατάλληλο λογισμικό και να πραγματοποιήσει ορισμένες αλλαγές υλικού στο Exos 14 TB. Η συγκεκριμένη σκέψη ήδη πάει να γίνει πράξη οπότε πιθανόν να δούμε σκληρούς δίσκους των 14 TB και για πιο “απλά” PC τον επόμενο καιρό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS