ΑρχικήinetΜε το iOS 12 θα βλέπουμε ποια app καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία

Με το iOS 12 θα βλέπουμε ποια app καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία

iOSΤο κοινό πρόβλημα που αφορά τη διάρκεια της μπαταρίας του κινητού μας, μπορεί επιτέλους να τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με ορισμένα screenshots της τρέχουσας beta έκδοσης του iOS 12,  τα οποία κοινοποίησε ένας προγραμματιστής, η επικείμενη αναβάθμιση του iOS 12 θα περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία παρακολούθησης της μπαταρίας, η οποία θα υποδεικνύει τις εφαρμογές που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια.

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν από το 9to5Mac δείχνουν μια νέα λειτουργία παρακολούθησης μπαταρίας, η οποία παρέχει λεπτομερή στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη μεγαλύτερη ποσότητα ισχύος καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το χαρακτηριστικό, το οποίο δεν αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου WWDC της Apple, έρχεται με ένα διαδραστικό γράφημα που αναλύει τη χρήση της μπαταρίας ανά ώρα.

Η Apple επιτρέπει να βλέπετε στατιστικά στοιχεία της μπαταρίας στο iOS εδώ και αρκετό καιρό, αλλά οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις παρέχουν μια πιο λεπτομερή εμφάνιση από ποτέ. Αντί να βλέπετε απλά ένα ποσοστό και ένα χρονικό διάστημα στην οθόνη, σύντομα θα μπορείτε να βλέπετε την ακριβή κατανάλωση της μπαταρίας από κάθε εφαρμογή.

Η ενημέρωση θεωρητικά θα  διευκολύνει τον εντοπισμό οποιωνδήποτε εφαρμογών που απορροφούν δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό της μπαταρίας.

Παρόλο που το χαρακτηριστικό αυτό έμεινε έξω από τα κεντρικά θέματα που ανακοίνωσε η Apple, είναι προφανές ότι η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των χρηστών της σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Κάτι το οποίο φαίνεται και από το γεγονός ότι η εταιρεία πρόσθεσε μια νέα ρύθμιση “battery health” στο iOS νωρίτερα αυτό το έτος, μετά την κριτική που δέχτηκε για την μείωση της απόδοσης σε παλαιότερα μοντέλα κινητών.

Η λειτουργία “battery health” εξακολουθεί να υπάρχει στο iOS 12, αν και δεν υπάρχουν ενημερώσεις για το τρέχον iOS 12 beta, σύμφωνα με το 9to5mac.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS