ΑρχικήsecurityΗ Crowdstrike αποζημιώνει έως και 1.000.000$ σε περίπτωση data breach

Η Crowdstrike αποζημιώνει έως και 1.000.000$ σε περίπτωση data breach

Η αμερικανική εταιρεία CrowdStrike ανακοίνωσε χθες ένα νέο πρόγραμμα εγγύησης για τους πελάτες της, προσφέροντας κάλυψη έως και 1 εκατομμυρίου δολαρίων(προϋποθέτει να προστατεύεται από endpoint protection λογισμικό της εταιρείας), σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς υποστεί κάποιο data breach.

Crowdstrike

Η εγγύηση θα προσφέρεται δωρεάν σε οποιονδήποτε πελάτη της αγοράζει άδεια για το CrowdStrike Falcon EPP Complete, το κορυφαίο λογισμικό ασφάλειας της εταιρείας.

Το CrowdStrike αναφέρει ότι οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εγγύηση για την κάλυψη ορισμένων εξόδων αντιμετώπισης παραβίασης, όπως νομικές συμβουλές, υπηρεσίες forensic, έξοδα γνωστοποίησης, κλπ.

Οι όροι δεν θα είναι διαπραγματεύσιμοι και θα αφορά μόνο μελλοντικά περιστατικά ασφάλειας.

“Άλλες επιχειρήσεις έχουν προσφέρει από καιρό εγγυήσεις για να εξασφαλίσουν στους πελάτες ότι τα προϊόντα που αγοράζουν θα λειτουργήσουν όπως διαφημίζονται”, δήλωσε χθες το CrowdStrike. “Αυτό όμως δεν συνέβη και για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο”.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη που προσφέρει μια τέτοια εγγύηση για  παραβίαση δεδομένων σε πελάτες της. Αυτό μπορεί να ισχύει για τα data breach αλλά δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις των security breach.

 

Το 2016 , η SentinelOne προσέφερε ένα παρόμοιο πρόγραμμα ασφάλισης στον κυβερνοχώρο, αλλά για ransomware. Μέσω της εγγύησης “Ransomware Cyber ​​Guarantee”, η SentinelOne πρότεινε να πληρώσει ένα μέρος από το ποσό που ζήταγαν οι hackers για να αποκρυπτογραφήσουν τα κλειδωμένα δεδομένα εάν κάποιος από τους πελάτες της υποστεί τέτοια επίθεση, ενώ προστατευόταν από endpoint security λογισμικό της εταιρείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλισης σταμάτησε τελικά, ωστόσο η νέα αυτή προσφορά εγγύησης από την CrowdStrike δείχνει πως οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο ολοένα και αυξάνουν και όρος “security” θα είναι εξίσου σημαντικός και στον φυσικό αλλά και στον ψηφιακό κόσμο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS