ΑρχικήsecurityBug στο Facebook μετατρέπει σε δημόσια τα posts των χρηστών

Bug στο Facebook μετατρέπει σε δημόσια τα posts των χρηστών

FacebookΗ πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί εδώ και καιρό να πείσει τους χρήστες της ότι έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιοι ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τους και σε τι βαθμό. Ωστόσο όπως αποδεικνύεται συνεχώς, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και η εταιρεία συλλέγει κατ’ εξακολούθηση στοιχεία των λογαριασμών τους. Τώρα ένα ακόμα συμβάν έρχεται να διαταράξει ακόμα περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης με το Facebook.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, ένα bug στην πλατφόρμα έθετε αυτόματα τις δημοσιεύσεις που έκαναν οι χρήστες σε κοινή θέα, ανεξάρτητα από την επιλεγμένη ρύθμιση. Μέχρι και τις 27 Μαΐου, το bug παρέμενε ενεργό, γεγονός που οδήγησε το Facebook να προειδοποιήσει τους χρήστες του σχετικά με οποιοδήποτε περιεχόμενο δημοσιεύτηκε μεταξύ 18 και 27 Μαΐου.

Με απλά λόγια, εκατομμύρια posts που υποτίθεται ότι είχαν ρυθμιστεί να εμφανίζονται μόνο στους φίλους των χρηστών ή ακόμα και μόνο στους ίδιους, εκτέθηκαν δημόσια. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τον ακριβή αριθμό των posts που επηρεάστηκαν.

“Πρόσφατα ανακαλύψαμε ένα bug που μετέτρεπε αυτόματα τα posts που δημιουργούσαν οι χρήστες σε δημόσια”, έγραψε ο επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας προσωπικών δεδομένων του Facebook, Erin Egan. “Διορθώσαμε αυτό το θέμα και ξεκινώντας από σήμερα, ενημερώνουμε όλους όσους επηρεάστηκαν και τους ζητάμε να ελέγξουν τα posts που έκαναν εκείνες τις μέρες. Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό το bug δεν επηρέασε κανένα από τα posts που είχαν δημοσιευτεί πριν – και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ποιοι θα βλέπουν τις δημοσιεύσεις τους, όπως πάντα.»

Ένα παράδειγμα της ειδοποίησης που θα λάβει όποιος επηρεάστηκε:

 

Πώς όμως συνέβη αυτό; Σύμφωνα με το Facebook, ήταν ένα λάθος που προέκυψε όταν δημιούργησαν έναν νέο τρόπο για να μοιράζεστε ορισμένα στοιχεία στο προφίλ σας.

Ένας εκπρόσωπος έσπευσε να προσθέσει ότι το πρόβλημα έχει διορθωθεί και ότι εάν ο λογαριασμός σας ήταν ένας από αυτούς που επηρεάστηκαν, τώρα έχει επανέλθει στη ρύθμιση που είχατε κάνει πριν από το bug.

Ωστόσο, αν λάβατε αυτήν την ειδοποίηση, καλό θα ήταν να διπλοτσεκάρετε και μόνοι σας όλες τις δημοσιεύσεις σας από εκείνη την περίοδο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS