ΑρχικήinetAsMedia: Παρουσιάζει ένα PHY για την νέα USB3.2

AsMedia: Παρουσιάζει ένα PHY για την νέα USB3.2

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το USB IF δημοσίευσε την τελική έκδοση του USB 3.2. Έτσι οι προγραμματιστές των controller και των φυσικών διεπαφών (PHY) άρχισαν να σχεδιάζουν τα προϊόντα τους υποστηρίζοντας τη νέα τεχνολογία.

AsMedia

Όπως φαίνεται, η διαδικασία ανάπτυξης συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στην ASMedia, η οποία παρουσιάζει το USB 3.2 PHY στο Computex.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του USB 3.2, τα υπάρχοντα καλώδια USB 3.0 Chen 1 που έχουν πιστοποιηθεί με το SuperSpeed θα μπορούν να λειτουργούν με ταχύτητα 10 Gbit / s ) όπως και τα καλώδια USB 3.1 C Gen 2 που έχουν πιστοποιηθεί με SuperSpeed + σε 20 Gbit / s.

Το USB 3.2 χρησιμοποιεί δύο κανάλια Tx / Rx υψηλής ταχύτητας σε USB Type-C για να επιτύχει τη μέγιστη απόδοση (20 Gbps) και ενώ η τεχνολογία διατηρεί τις ταχύτητες δεδομένων USB 3.1 και τις τεχνικές κωδικοποίησης, χρειάζεται ακόμα ένα PHY για να λειτουργήσει.

Μόλις πριν από μερικές βδομάδες η Synopsys παρουσίασε το πρωτότυπο USB 3.2 και προφανώς η ASMedia έχει ίδη έτοιμο το USB 3.2 PHY. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει ποια τεχνολογία επεξεργασίας χρησιμοποιεί για τη φυσική διεπαφή, αλλά ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων των 10 Gbps δεν είναι κάτι που χρειάζεται υψηλές απαιτήσεις.

 

Με βάση τις μετρήσεις ενός παλμογράφου, το PHY της ASMedia λειτουργεί σχεδόν ιδανικά, οπότε το επόμενο βήμα για την εταιρεία είναι η κατασκευή ενός controller USB 3.2 Gen 2×2.

Η ASMedia λέει ότι ο controller της θα είναι έτοιμος το 2019, αλλά δεν διευκρινίζει πότε ακριβώς.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι χρειάζεται αρκετός χρόνο για τους ποιοτικούς κατασκευαστές εξαρτημάτων να υιοθετήσουν νέα υλικά και εξαρτήματα, μην περιμένετε ότι οι συσκευές USB 3.2 θα εμφανιστούν στην αγορά νωρίτερα από το 2020.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS