ΑρχικήinetΤο Samsung Galaxy S9 είναι το κορυφαίο smartphone παγκοσμίως

Το Samsung Galaxy S9 είναι το κορυφαίο smartphone παγκοσμίως

Τα νέα στοιχεία που προσφέρονται από την Counterpoint Research δείχνουν ότι το Samsung Galaxy S9  είναι το κορυφαίο smartphone παγκοσμίως, αφού και τα δύο μοντέλα που περιλαμβάνονται σε αυτή τη νέα σειρά κυκλοφόρησαν σε όλο τον κόσμο τον Απρίλιο του 2018.

Το Samsung Galaxy S9 Plus και το standard Samsung Galaxy S9 κατάφεραν να ξεπεράσουν το iPhone X κατακτώντας το καθένα ξεχωριστά μερίδιο αγοράς της τάξης του 2,6%, ενώ το μοντέλο της Apple έπεσε στην τρίτη θέση με 2,3%. Ακολούθησαν τα iPhone 8 Plus και iPhone 8 με ποσοστά 2,3% και 2,2% αντίστοιχα.

Το Counterpoint αναφέρει ότι το Galaxy S9 παρουσίασε ισχυρές επιδόσεις στις περιοχές APAC (Ασία-Ειρηνικός) και NAM (Βόρεια Αμερική), αν και αυτές είναι οι αγορές όπου το πολύ παλαιότερο iPhone 7 έχει πολύ ανεβασμένες πωλήσεις.

Η Apple είναι η κορυφαία εταιρεία στα charts αυτή τη φορά. Παραδόξως, το iPhone 6 εξακολουθεί να πουλάει πάρα πολύ με ποσοστό 1,4% επί των παγκόσμιων πωλήσεων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ενώ το μονοετές Galaxy S8 είναι δέκατο στην κατάταξη με 1,3%. Το iPhone 7 έφτασε στο 1,4%.

Από την άλλη πλευρά, αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η Xiaomi έχει γίνει η μόνη εταιρεία που βρίσκεται στο top 10 δίπλα στην Apple και τη Samsung.

“Η Xiaomi συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της στα κορυφαία smartphones παγκοσμίως και κατέκτησε την έκτη και την όγδοη θέση με τα Redmi 5A και Redmi 5 Plus / Note 5. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Xiaomi κατακτά δύο θέσεις στο top 10. Η Xiaomi αύξησε τα ποσοστά της τόσο στην Κίνα όσο και στην Ινδία λόγω των προσιτών smartphones της, “δήλωσε η Counterpoint.

Το ότι το iPhone X χάνει από το μερίδιο του είναι λογικό αφού τα Galaxy S9 είναι καινούρια προϊόντα, οπότε αυτό που έχει ενδιαφέρον τώρα, είναι να δούμε πως θα κινηθούν τα ποσοστά αυτών των μοντέλων αργότερα που τα shipments θα φθάσουν σε κανονικά επίπεδα. Η Apple εργάζεται επίσης σε μια νέα γενιά iPhone που περιέχει τρεις διαφορετικές συσκευές και αναμένεται να λανσαριστούν τον Σεπτέμβρη.

Samsung

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS