ΑρχικήinetΈρχεται νέο PC με διπλή οθόνη από την Microsoft φέτος?

Έρχεται νέο PC με διπλή οθόνη από την Microsoft φέτος?

Η επόμενη τάση στον κόσμο του hardware φαίνεται να είναι το laptop διπλής οθόνης, το οποίο θα επέτρεπε ουσιαστικά σε μια συσκευή να έχει διαφορετικούς σκοπούς ανάλογα με τη θέση και τη γωνία των οθονών.

Microsoft

Η ίδια η Intel παρουσίασε στο Computex νωρίτερα αυτό το μήνα μια ιδέα που οραματίζεται πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το όλο θέμα, μόνο που στο όραμα της εταιρείας, το πρωτότυπο διπλής οθόνης PC δεν συνδυάζει απαραιτήτως δύο παρόμοιες οθόνες.

Το λεγόμενο Tiger Rapids χρησιμοποιεί μια οθόνη LCD 7,9 ιντσών που τροφοδοτείται από τα Windows 10, ενώ η άλλη οθόνη είναι ένα πάνελ e-ink με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν και να σχεδιάζουν όπως σε ένα κομμάτι χαρτί. Οι δύο οθόνες συνδέονται μεταξύ τους με νέο σχεδιασμό που επιτρέπει στον μετασχηματιστή να αλλάζει εν κινήσει.

Μια παρόμοια ιδέα πιστεύεται ότι δουλεύεται και από την Microsoft. Πολλοί αποκαλούν αυτό το έργο το “Surface Phone”, ενώ άλλοι λένε ότι αυτή τη στιγμή είναι με την κωδική ονομασία “Andromeda”. Ανεξάρτητα από το όνομα, αυτό το προϊόν είναι πιθανό να είναι η επόμενη κινητή συσκευή της Microsoft, και ενώ δεν πρόκειται να είναι τηλέφωνο αυτό καθαυτό, για να προσφέρει μέγιστη κινητικότητα.

Υπήρξαν πολλές φήμες σχετικά με αυτό το νέο έργο της Microsoft και ενώ οι πατέντες που ανακαλύφθηκαν τους τελευταίους μήνες επιβεβαίωσαν την ύπαρξή του, τουλάχιστον στις πρώτες μέρες, πολύ λίγα είναι γνωστά για το πότε η εταιρεία θα μπορούσε να το κυκλοφορήσει.

Η Intel πιστεύει ότι οι συσκευές διπλής οθόνης θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν φέτος και η δική της ιδέα θα μπορούσε να λανσαριστεί μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ο χρόνος θα δείξει εάν η Microsoft είναι πράγματι έτοιμη να αποκαλύψει αυτό το είδος συσκευής, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η εταιρεία επιζητούσε μια στρατηγική όπου πρωτοστάτησε σε ένα νέο μορφότυπο, μόνο για τους εταίρους να έρχονται στη συνέχεια στην αγορά με παρόμοια προϊόντα. Εάν συμβαίνει αυτό και αυτή τη φορά, αναμένετε ότι το νέο μοντέλο της Microsoft διπλής οθόνης να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το φθινόπωρο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS