ΑρχικήsecurityΑυξάνονται οι επιθέσεις μέσω phising email στις επιχειρήσεις

Αυξάνονται οι επιθέσεις μέσω phising email στις επιχειρήσεις

Οι απειλές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(phising) αποτελούν τον κύριο κίνδυνο για την ασφάλεια των οργανισμών για αυτό το έτος.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία από την Dimensional Research και την Barracuda Networks , οι συγκεκριμένες απειλές αυξάνονται και εξακολουθούν να αποτελούν βασική προτεραιότητα ασφάλειας στις επιχειρήσεις.

Πάνω από 600 στελέχη και διευθυντές των τμημάτων IT από μεγάλους και μικρούς οργανισμούς συμμετείχαν στη μελέτη σύμφωνα με την έκθεση 2018 Email Security Trends.

Οι χρήστες ρωτήθηκαν για το αν γνωρίζουν κάποιο περιστατικό phising μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο σχετίζεται με το τμήμα που εργάζονται, το 87% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η εταιρεία τους αντιμετώπισε μια επίθεση από phising emails τον περασμένο χρόνο. Περισσότερο από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι έχουν ήδη αντιμετωπίσει επίθεση ransomware και παρόλο που έχουν μειωθεί τα περιστατικά σε σχέση με τα προηγούμενα 2-3 χρόνια, η συγκεκριμένη απειλή παραμένει ως η πιο ανησυχητική για τους χρήστες (88% ).

Σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες, ο αριθμός των επιθέσεων που βασίζονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αυξήθηκε δραματικά  για το 81% των συμμετεχόντων.

“Η κακή συμπεριφορά και έλλειψη γνώσεων των εργαζομένων είναι η κύρια ανησυχία για τις περισσότερες επιχειρήσεις και όχι τα εργαλεία που έχουν για να σταματήσουν τις απειλές.”, ανέφερε η έκθεση.

Η συντριπτική πλειοψηφία (90%) των επαγγελματιών είπε ότι η αρχειοθέτηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι κρίσιμη, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να διερευνήσουν ύποπτες δραστηριότητες μειώνοντας ταυτόχρονα και το κόστος για αιτήματα e-discovery.

 

Τέλος η Barracuda Networks αναφέρει,”Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις ανησυχούν περισσότερο για την ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Office 365 σε σχέση με τις μικρότερες που ανησυχούν λιγότερο. Ενώ οι διαφορές είναι σχετικά μικρές, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες έχουν περισσότερα και πιο σημαντικά δεδομένα σε κίνδυνο στο Office 365 παρά σε εφαρμογές τύπου SharePoint, OneDrive κλπ..”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS