ΑρχικήsecurityΗ Apple κυκλοφορεί security patch για usb vulnerabilty στα IPhones

Η Apple κυκλοφορεί security patch για usb vulnerabilty στα IPhones

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα ανανεώσει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για iphone συσκευές με ένα ανερχόμενο security patch, που αποτρέπει hackers ή την αστυνομία από το να έχουν πρόσβαση σε μια συσκευή χωρίς την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.

security patch

Οι αλλαγές έρχονται σε μια περίοδο όπου ο νόμος παλεύει με την Apple για την πρόσβαση σε κλειδωμένα IPhone. Ενώ όμως οι νομικές διαμάχες συνεχίζονται σε πολλές χώρες, αρκετοί έχουν στραφεί στην χρήση ειδικών συσκευών σχεδιασμένων να παρακάμπτουν την ασφάλεια της συσκευής.

Γνωρίζουμε ότι το Face ID και το fingerprint μπορεί να διαπεραστεί, αλλά σε περιπτώσεις όπως όταν η συσκευή είναι σε password only mode η χρήση αυτών των ειδικών συσκευών είναι η μόνη λύση της αστυνομίας. Πριν από το security patch, η αστυνομία (ή κάποιος hacker) θα μπορούσε να ξεκλειδώσει την συσκευή εάν είχε ξεκλειδωθεί την τελευταία εβδομάδα από τον κάτοχο του. Μετά το update το περιθώριο της μιας εβδομάδας μειώνεται στην μια ώρα!

Ο Tim Crook, Γενικός διευθυντής της Apple, δεν αστειεύεται με την ιδιωτικότητα. Σε μια ερώτηση που του έκαναν για το πως θα διαχειριζόταν ο ίδιος μια περίπτωση παρόμοια με το Cambridge Analytica απάντησε “Τι θα έκανα? Δεν θα είχα βρεθεί σε αυτή την θέση εξαρχής”.

Τώρα τα φώτα έχουν πέσει στην Apple, και παραδόξως, δεν είναι επειδή έκανε κάτι λάθος, αλλά επειδή επιμένει ότι στηρίζει τους χρήστες της παίρνοντας την ιδιωτικότητα πολύ σοβαρά. Στο WWDC (Worldwide Developers Conference) φέτος τόνισε για ακόμη μια φορά ότι παίρνει μέτρα για να προστατέψει τους χρήστες από μεθόδους συλλογής στοιχείων, σε αντίθεση με άλλους οργανισμούς του χώρου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS