ΑρχικήsecurityFifa World Cup 2018:Αρκετά πιθανή μια κυβερνοεπίθεση στην διοργάνωση

Fifa World Cup 2018:Αρκετά πιθανή μια κυβερνοεπίθεση στην διοργάνωση

Οι επαγγελματίες στην ασφάλεια πληροφοριών προετοιμάζονται για διάφορες επιθέσεις στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει.

Το φετινό μουντιάλ φιλοξενείται στην Ρωσία όπου έχει εκατομμύρια φίλους του αθλήματος αλλά και… hackers. Όπως αναφέραμε και σε άρθρο την προηγούμενη εβδομάδα τα open Wi-Fi σε κάποιες πόλεις της Ρωσίας είναι αρκετά ευάλωτα. Eιδικοί σε θέματα ασφάλειας πιστεύουν ότι θα υπάρξουν κάποιου είδους επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που σχετίζονται με την διοργάνωση, όχι όμως απαραίτητα λόγω του προβλήματος των Wi-Fi hotspot.

Η έρευνα, που διεξήχθη από την Lastline στο Infosecurity Europe 2018, διαπίστωσε ότι το 72% των επαγγελματιών ασφαλείας πιστεύει ότι μια επίθεση είναι πιθανή, δεδομένου ότι  διεθνή γεγονότα υψηλού προφίλ είναι σχεδόν πάντα στόχος για τους hackers.

Από αυτούς το 70% αναμένει ότι οι κακόβουλοι χρήστες θα επικεντρωθούν σε υποδομές δικτύου που μπορεί να γίνει επίθεση DDoS, σε μια προσπάθεια να διαταράξουν τα social media sites. Λιγότερο από το ήμισυ (44%) πιστεύουν ότι θα επικεντρωθούν σε επιθέσεις μέσω phising email και ένα 47% αναφέρεται σε καμπάνιες που θα αφορούν smartphones (Android,IOS,Windows κλπ).

Ο κόσμος έχει δει επιθέσεις DDoS σε παγκόσμια αθλητικά γεγονότα, αναφερόμενοι κυρίως στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα. Αρκετοί βέβαια, ισχυρίζονται πως θα συμβαίνουν συχνά τέτοια φαινόμενα από δω και πέρα. “Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έχουν προβλεφθεί περαιτέρω επιθέσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA που ξεκινά σήμερα”, δήλωσε ο Andrew Lloyd, πρόεδρος της Corero Network Security. “Με δεδομένη τη σημερινή γεωπολιτική κατάσταση, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου παρουσιάζει μια ευκαιρία για επιθέσεις εθνικής σημασίας.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS