ΑρχικήinetΗ Apple θα καθυστερήσει την μετάβαση όλων των iPhone σε OLED μέχρι...

Η Apple θα καθυστερήσει την μετάβαση όλων των iPhone σε OLED μέχρι το 2020

Η Apple είχε προγραμματίσει να κάνει all-in σε OLED για την επερχόμενη γενιά iPhone του 2019, έχοντας ως στόχο η σειρά του 2018 να φέρει το τελευταίο μοντέλο που θα διαθέτει LCD.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια αναφορά της Wall Street Journal, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς η Apple θα πρέπει ίσως να περιμένει άλλο ένα έτος για να εγκαταλείψει πλήρως τις οθόνες LCD. Αυτή είναι μια απόφαση που βασίζεται κυρίως στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο προμηθευτών, καθώς η Samsung είναι σήμερα η μόνη εταιρεία που κατασκευάζει πάνελ OLED που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Apple και είναι πολύ πιθανό να παραμείνει έτσι στο κοντινό μέλλον.

Ενώ η Apple συνεργάζεται ενεργά με την LG, η οποία επίσης θα κατασκευάζει OLED για την εταιρεία, το έργο αυτό προχωράει αργά και η εταιρεία δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραμείνει σε LCD για τουλάχιστον ένα ακόμη έτος, προσθέτει η έκθεση.

Διαφορετικά, η προσθήκη OLED σε όλα τα μοντέλα iPhone θα οδηγούσε σε υψηλότερες τιμές για ολόκληρη τη σύνθεση, μια στρατηγική που η ίδια η Apple δεν μπορεί να αντέξει αυτή τη στιγμή. Η εκδοχή LCD που αναμένεται να λανσάρει φέτος αναμένεται να είναι η πιο προσιτή σε όλη τη γενιά, καθώς η Apple θέλει μια χαμηλού κόστους εναλλακτική λύση στα premium iPhone της.

Η Samsung, με τη σειρά της, πιέζει για υψηλότερες τιμές οθόνης και το υπάρχον πάνελ στο iPhone X λέγεται ότι είναι το πιο ακριβό μέρος της συσκευής. Εάν αυτή η προσέγγιση διατηρηθεί για τα μελλοντικά μοντέλα, τα iPhone θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν με ακόμη πιο ανεβασμένες τιμές – η Apple πιστεύεται ότι εργάζεται σε ένα iPhone X Plus με μια ακόμα μεγαλύτερη οθόνη που προφανώς θα κοστίζει περισσότερο.

Προς το παρόν, το να παραμείνει η Apple με την LCD είναι η μόνη της επιλογή και παρόλο που θέλει να κάνει την μετάβαση σε OLED είναι υποχρεωμένη λίγο ή πολύ να μείνει με αυτή την τεχνολογία για λίγο περισσότερο.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η προσκόλληση με τις LCD δεν θα επέτρεπε στην Apple να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά στις συσκευές της. Όλα τα μοντέλα θα έρθουν με μια εγκοπή και θα ενσωματώνουν την αναγνώριση προσώπου Face ID, με την edge-to-edge οθόνη να χρησιμοποιείται στις συσκευές ανεξάρτητα από την τεχνολογία οθόνης.

iPhone

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS