ΑρχικήsecurityHacker κλέβει Ethereum αξίας 19.3 εκατομμυρίων δολαρίων

Hacker κλέβει Ethereum αξίας 19.3 εκατομμυρίων δολαρίων

Ερευνητές ασφαλείας είχαν προειδοποιήσει πριν μερικούς μήνες για κυβερνοεγκληματίες που κατάφεραν και έκλεψαν πάνω από 19 εκατομμύρια δολάρια παίρνοντας τον έλεγχο από ευάλωτα Ethereum nodes. Η Qihoo 360 έκανε ένα tweet τον Μάρτιο σχετικά με τον εν λόγω εγκληματία, ο οποίος έκανε scan το 8545 port, ψάχνοντας για ευπαθείς clients. Την στιγμή που δημοσιεύτηκε το tweet, είχε καταφέρει να κλέψει σχεδόν 4 Ethereum.

ethereum-hackers-klevoun-19-3-ekatommuria

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα οι ίδιοι ερευνητές ανακάλυψαν μια διαφορετική ομάδα εγκληματιών που κατάφερε να κλέψει 38.642 Ethereum, συνολικής άξιας περίπου 19.3 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα κρυπτονομίσματα προέρχονται από Ethereum nodes που είχαν ενεργοποιημένο το JSON-RPC (8545 port), ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο του Node , και δίνει πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το να στείλει Ethereum σε κάποια άλλη διεύθυνση.

Κάνοντας ένα απλό Google search με την διεύθυνση του hacker όπου κατέληγαν τα νομίσματα από όλα τα παραβιασμένα nodes, μπορεί κανείς να βρει εκατοντάδες blog posts και αναφορές σε forums από χρήστες που είχαν την ατυχία να πέσουν θύματα.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση που έγινε από το επίσημο blog του Ethereum πριν 3 χρόνια, αφήνοντας το JSON-RPC ενεργοποιημένο σε μια συσκευή που έχει πρόσβαση στο internet χωρίς κάποιο firewall,  είναι ευάλωτη σε τέτοιου τύπου επιθέσεις. Οποιοσδήποτε γνωρίζει την διεύθυνση του wallet σε συνδυασμό με την IP του, μπορεί να πάρει τον έλεγχο του συστήματος.

Η Netlab, της Qihoo 360, προειδοποιεί ότι πολλοί είναι αυτοί που εκτελούν συνεχείς έλεγχους για ευπαθή συστήματα, και προτρέπει τους χρήστες να μπλοκάρουν τις απομακρυσμένες συνδέσεις στα συστήματα τους, επιτρέποντας μόνο τις τοπικές. Επιπλέον, η εφαρμογή κάποιου user-authorization στην περίπτωση που η απομακρυσμένη σύνδεση είναι απαραίτητη, συνίσταται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS