ΑρχικήUpdatesFortnite: Ψεύτικα APK αρχεία εγκατάστασης περιέχουν malware

Fortnite: Ψεύτικα APK αρχεία εγκατάστασης περιέχουν malware

Δεδομένου του ποσό πετυχημένο είναι το Fortnite της Epic Games σε όλο τον κόσμο, σας καταλαβαίνουμε εάν έχετε μπει στον πειρασμό να ψάξετε online για το APK (αρχείο εγκατάστασης) του Fortnite για Android.

Ωστόσο, δεν είστε ο μόνος, καθώς χιλιάδες είναι οι αναζητήσεις στο Internet τύπου “how to install Fortnite on Android” ή “how to download Fortnite for Android”.

Fortnite-kakoboula-apk

Το παιχνίδι έκανε πάταγο από την ημέρα κυκλοφορίας του με τον ίδιο τρόπο που έκαναν το Minecraft και το Pokémon Go. Το Fortnite πέρασε τους πρώτους μήνες του 2018 σημειώνοντας ολοένα και μεγαλύτερη άνοδο μέρα με την μέρα, σπάζοντας το ρεκόρ των 3,4 εκατομμυρίων ταυτόχρονων παιχτών. Η ίδια όμως η εταιρία αφού κυκλοφόρησε το παιχνίδι για IOS συσκευές τον Μάρτιο, δήλωσε ότι ταυτόχρονα η έκδοση για Android συσκευές είναι υπό κατασκευή και θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς δεν μπορείτε να περιμένετε, όπως το γνωρίζουν και αρκετοί scammers.  Έτσι έχουν ήδη κυκλοφορήσει πολλές ψεύτικες εφαρμογές με σκοπό την εξαπάτηση των χρηστών, οι οποίες προωθούνται κυρίως μέσα από Youtube videos.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο YouTube με τις λέξεις κλειδιά “Fortnite Android App”, μια τεράστια λίστα αποτελεσμάτων εμφανίζεται, όπου το κάθε αποτέλεσμα ισχυρίζεται ότι έχει τον αυθεντικό σύνδεσμο λήψης. Μάλιστα κάποια από αυτά τα video έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές. Οι σύνδεσμοι που περιέχονται στα video, σε καμία περίπτωση δεν είναι ασφαλή και το άνοιγμα τους δεν συνίσταται, καθώς οι περισσότερες εφαρμογές είναι phishing scams και malwares, αναφέρει ένας ερευνητής της ESET μέσω tweet.

Τέλος, το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει σε Xbox One, PC, PS4 και IOS, και η επίσημη Android έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι. Στην περίπτωση που βρείτε την Android έκδοση εντός του Google Play Store, σας προτείνουμε να την κατεβάσετε αν και μόνο αν ο developer της εφαρμογής είναι η ίδια η Epic Games και μόνο αφού γίνει η αντίστοιχη ανακοίνωση της εταιρείας για την κυκλοφορία του παιχνιδιού σε Android.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS