ΑρχικήinetRealtek: Παρουσιάζει μια USB3.1 Type C πλατφόρμα σαν all-in-one λύση

Realtek: Παρουσιάζει μια USB3.1 Type C πλατφόρμα σαν all-in-one λύση

Η Realtek παρουσίασε ένα πρωτότυπο σταθμό σύνδεσης εξοπλισμένο με USB 3.1 Gen 2 που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε δικά της chipset και διαθέτει κλασσικές συνδέσεις(USB Type-A, DisplayPort, HDMI, D-Sub, GbE και ήχο).

Το USB Type-C κερδίζει αρκετά γρήγορα την εμπιστοσύνη μεταξύ των κατασκευαστών notebook και υπάρχουν αρκετοί φορητοί υπολογιστές, εκτός από   αυτούς της Apple που έτσι και αλλιώς έχουν άλλες θύρες, που διαθέτουν μόνο USB Type-C. Συνήθως, τέτοιοι φορητοί υπολογιστές χρειάζονται converters η docking station για να αποκτήσουν συμβατότητα με τα κανονικά USB Type A, Gigabit Ethernet, και ούτω καθεξής. Τέτοιες συσκευές είναι διαθέσιμες, αλλά δεν είναι πάντοτε φθηνές επειδή οι κατασκευαστές  πρέπει να αναπτύξουν αυτά τα προϊόντα με custom σχεδιασμό και να χρησιμοποιήσουν υλικά από διάφορους προμηθευτές. Αντίθετα, η USB 3.1 Gen 2 της Realtek βασίζεται σε chipsets που προέρχονται αποκλειστικά από την ίδια   και το σχέδιο είναι έτοιμο για παραγωγή, πράγμα που  σημαίνει οτι οι διάφοροι κατασκευαστές μένει απλά να το υιοθετήσουν και να το λανσάρουν σε νέες συσκευές.

 

 

Ο κεντρικός διανομέας USB 3.1 Gen 2 (10 Gb / s) της Realtek βασίζεται στα  RTS5423, RTS5450, RTD2183, RTL8153AH, ALC4042 και PI3DPX 1207B της εταιρείας. Διαθέτει τέσσερις υποδοχές USB Type-A, μια θύρα USB τύπου C, δύο εξόδους DisplayPort 1.4, HDMI, ένα D-Sub, υποδοχή ήχου TRRS 3,5 χιλ. Και μια θύρα GbE.

 

Η Realtek φυσικά δεν έχει τιμολογήσει ακόμα τα τελικά προϊόντα που θα βασίζονται στο σχεδιασμό που παρουσίασε, διότι εξαρτώνται από τα υλικά που χρησιμοποιούνται και το πλήθος των συνδέσεων που θα υπάρχουν πάνω στο τελικό προϊόν. Οι σημερινές εξελιγμένες λύσεις σύνδεσης USB-C σε docking station ξεκινούν από € 109 / $ 127, οπότε ελπίζουμε ότι η πατέντα της Realtek θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να μειώσουν την τιμή αυτών των προϊόντων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS