ΑρχικήinetAI της Nvidia μετατρέπει τα 30 καρέ σε 240 για θεαματικά slo-motion

AI της Nvidia μετατρέπει τα 30 καρέ σε 240 για θεαματικά slo-motion

Nvidia: Μετατροπή ενός τυπικού βίντεο σε αργή κίνηση με AI

Όταν πρόκειται για video αργής κίνησης, όλα παίζονται στον αριθμό των καρέ ανά δευτερόλεπτο. Εάν δεν καταγραφούν αρκετά καρέ, όσο πιο αργό γίνεται το video, τόσο πιο «κομμένο» και κουραστικό στο μάτι θα φαίνεται το αποτέλεσμα. Εκτός και αν χρησιμοποιηθεί τεχνητή νοημοσύνη που θα δημιουργεί επιπλέον καρέ, κάνοντας την όλη εμπειρία πιο ομαλή.

nvidia ai kanei theamatiko slow motion

Νέα έρευνα από την Nvidia κάνει ακριβώς αυτό. Με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, video τραβηγμένο στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, καταλήγει να έχει 240 καρέ. Ουσιαστικά, το AI συγκρίνει 2 frames και δημιουργεί καινούρια ενδιάμεσα frames με βάση την κίνηση των αντικειμένων από το ένα στο άλλο. Ο τρόπος που δημιουργεί το νέο υλικό δεν είναι όπως ακριβώς θα το έκανε ο ανθρώπινος εγκέφαλος, αλλά παράγει αρκετά ακριβή (όχι όμως τέλεια) αποτελέσματα.

Η διαδικασία θα πρέπει να βελτιστοποιηθεί μέχρι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εμπορικά, αλλά αφού συμβεί αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέτει slow motion εφέ σε video κινητών συσκευών, αφού έχουν τραβηχτεί.

“Ενώ υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής video στα 240 καρέ το δευτερόλεπτο από τα σημερινά κινητά τηλέφωνα, η επιλογή δεν είναι πρακτική, καθώς απαιτεί μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και καταναλώνει πολύ μπαταρία. Για αυτόν αλλά και για άλλους λόγους, η δημιουργία slow motion video από ήδη υπάρχον υλικό, είναι μεγάλου ενδιαφέροντος.”

Ωστόσο υπάρχουν περιορισμοί. Αρχικά, οι ερευνητές που ασχολούνται με την εν λόγω τεχνολογία, πέρασαν από μια διαδικασία εκπαίδευσης του AI για να διαχειρίζεται συγκεκριμένους τύπους video.  Για παράδειγμα, θέλοντας να δημιουργήσουν ένα video αργής κίνησης από ένα κινούμενο αυτοκίνητο, έπρεπε πρώτα να εκπαιδεύσουν το πρόγραμμα με παρόμοιο υλικό. Αξίζει βεβαίως να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα δεν μπορεί να παράγει άπειρα καρέ. Χωρίς την παροχή στοιχείων (εξ ου και η διαδικασία εκπαίδευσης), είναι αδύνατο για έναν υπολογιστή να προβλέψει την κίνηση φυσικών πραγμάτων (όπως ενός αυτοκινήτου). Τέλος το σύστημα της Nvidia μπορεί να δημιουργήσει έως και 7 ενδιάμεσα καρέ, που είναι παραπάνω από αρκετά για ένα αξιοπρεπές video αργής κίνησης.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=MjViy6kyiqs” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS