Αρχικήinet«Gaming Disorder» η διαταραχή που σχετίζεται με τα βιντεοπαιχνίδια

«Gaming Disorder» η διαταραχή που σχετίζεται με τα βιντεοπαιχνίδια

GamingΦαίνεται ότι η προσκόλληση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια αναγνωρίστηκε και επισήμως ως ψυχική διαταραχή!

Αν διαβάσετε την τελευταία έκδοση του εγχειριδίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη Διεθνή Στατιστική Ταξινόμηση των Νοσημάτων (ICD), θα παρατηρήσετε ότι το Gaming Disorder, έχει χαρακτηριστεί πλέον επίσημα ως κατάσταση ψυχικής υγείας.

Στο εγχειρίδιο, ο οργανισμός το έχει τοποθετήσει κάτω από την κατηγορία “Διαταραχές που οφείλονται στη χρήση ουσιών ή εθιστική συμπεριφορά”. Κάποιοι μπορεί να βρουν αυτή την τοποθέτηση κατάλληλη, καθώς τα βιντεοπαιχνίδια ήδη χαρακτηρίζονται ως «ψηφιακά ναρκωτικά» από γονείς και ειδικούς υγείας.

Ο ΠΟΥ παραθέτει επιπλέον διάφορους λόγους που θα μπορούσαν να δείξουν την ύπαρξη της διαταραχής:

  • Μειωμένος έλεγχος του gaming
  • Προτεραιότητα στα βιντεοπαιχνίδια σε σχέση με άλλα καθήκοντα
  • Κλιμάκωση της συμπεριφοράς παρά τις αρνητικές συνέπειες

Ωστόσο, αυτή η τοποθέτηση δεν έχει γίνει δεκτή από όλους. Πολλοί ειδικοί δεν είναι πεπεισμένοι ότι το Gaming Disorder υπάρχει καν σαν διαταραχή.

Από την άλλη πλευρά, ο Vladimir Poznyak, το μέλος του ΠΟΥ που πρότεινε τη διάγνωση, δήλωσε στο CNN ότι η ένταξη της διαταραχής στο εγχειρίδιο είναι αποτέλεσμα των τάσεων και των εξελίξεων στον επαγγελματικό τομέα καθώς και στην καθημερινή ζωή.

Οι εμπειρογνώμονες υποστήριξαν επίσης ότι τα κριτήρια του ΠΟΥ πρέπει να εξεταστούν περισσότερο, καθώς δεν προσφέρουν ένα σαφή τρόπο , ώστε να γίνει διάκριση μεταξύ σοβαρού και ήπιου εθισμού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS