Αρχικήsecurity16 συλλήψεις για Siacoin mining σε Internet cafe 30 πόλεων

16 συλλήψεις για Siacoin mining σε Internet cafe 30 πόλεων

Σε σύλληψη 16 εργαζομένων τοπικής IT εταιρείας προχώρησε η αστυνομία της Κίνας, αφού αποδείχτηκε ότι εγκαθιστούσαν cryptominers (Siacoin) εν γνώση τους σε χιλιάδες υπολογιστές από Internet cafe 30 διαφορετικών πόλεων, στα οποία παρείχαν τεχνική υποστήριξη.

siacoin-mining-16-sullhpseis

Οι 16 είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για εγκατάσταση κακόβουλων εφαρμογών στους υπολογιστές που έκαναν service από τον Ιούλιο του 2017.

Η ομάδα των συλληφθέντων, έκαναν mine ένα νόμισμα με όνομα Siacoin, το οποίο αυτή την στιγμή είναι στη θέση 32, βάση όγκου συναλλαγών, σύμφωνα με το CoinMarketCap. Όταν οι υπολογιστές καθυστερούσαν και οι καταστηματάρχες καλούσαν την εταιρεία για βοήθεια, οι 16 υπάλληλοι προσποιούνταν ότι διερευνούσαν το θέμα, αλλά δεν έβρισκαν κάτι περίεργο. Οι αρχές πιστεύουν ότι το group είχε προβεί σε εγκατάσταση των miner σε χιλιάδες υπολογιστές προτού ανακαλυφθεί το σχέδιο τους. Πλέον η αστυνομία από 10 διαφορετικούς νομούς της Κίνας, ερευνά και κυνηγάει ύποπτους για cryptojacking όπως έγινε και με την συγκεκριμένη περίπτωση.

Επιπλέον υπάρχουν υποψίες ότι η ίδια ομάδα κατάφερε να παραβιάσει websites και να εγκαταστήσει libraries του CoinHive, μίας browser-mining υπηρεσίας που εκτελείται κρυφά κάθε φορά που κάποιος επισκεπτόταν τα παραβιασμένα websites. Το ποσό που έβγαλε το κάθε μέλος της ομάδας ανέρχεται στα 1.100 δολάρια, δηλαδή περίπου 950 ευρώ.

Η αστυνομία στην Ιαπωνία βλέπει το CoinHive ως malware, ανεξάρτητα με το πως χρησιμοποιείται. Για αυτό τον λόγο ένας από τους 16 δράστες ανέφερε ότι μετά από ανάκριση και αφού του κατασχέθηκε το προσωπικό του Laptop από την αστυνομία, του επέβαλαν πρόστιμο περίπου 785 ευρώ. Σε ερώτηση που του έκαναν για το που είχε εφαρμόσει το CoinHive, απάντησε πως το είχε πειραματικά για λίγους μήνες στο προσωπικό του site.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS