ΑρχικήinetBithumb: Τι γνωρίζουμε και τι όχι για την παραβίαση της Τετάρτης

Bithumb: Τι γνωρίζουμε και τι όχι για την παραβίαση της Τετάρτης

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου του 2018, κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 31 εκατομμυρίων δολαρίων κλάπηκαν από το Bithumb, ανταλλακτήριο με βάση την νότια Κορέα. Παρόλο που η παραβίαση δεν συγκρίνεται με το ποσό που κλάπηκε από το Coincheck, ύψους 530 εκατομμυρίων, το γεγονός ότι πλέον το Bithumb είναι το 6ο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο είναι ανησυχητικό γεγονός.

Bithumb hacked 32 ekatommuria XRP

 

Ενώ αρκετές πληροφορίες έχουν δημοσιευτεί από την ώρα της ληστείας, μερικά σημαντικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Coinmarketcap, το Bithumb διατηρούσε το 10% του συνόλου του νομίσματος Ripple (XRP), αξίας 32 εκατομμυρίων, εκ των οποίον, όλα κλάπηκαν.

Το σύστημα ασφαλείας απέτυχε. Στις 16 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν την επίθεση, η ίδια η εταιρεία δήλωσε “Τελευταία, ο αριθμός των μη εξουσιοδοτημένων προσπαθειών πρόσβασης έχει αυξηθεί. Ως εκ τούτου, πραγματοποιήθηκε επείγον έλεγχος στον server για την ενίσχυση της ασφάλειας όλων των συστημάτων”.

Αμέσως μετά την επίσημη ενημέρωση που επιβεβαίωνε ότι η υπηρεσία είχε παραβιαστεί, μια δεύτερη ανακοίνωση ακολούθησε ενημερώνοντας τους χρήστες της πλατφόρμας ότι ολόκληρο το ποσό θα επιστραφεί σύντομα στους χρήστες.

Πτώση σημειώθηκε στο Bitcoin κατά 200 δολάρια μέσα σε μόλις μια ώρα αφού ανακοινώθηκε η παραβίαση του ανταλλακτηρίου.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα αναπάντητα ερωτήματα. Αρχικά δεν έχει αναφερθεί αν το Ripple ήταν το μόνο νόμισμα που κλάπηκε, καθώς επίσης δεν έχει αναφερθεί η διεύθυνση στην οποία στάλθηκαν τα κλεμμένα νομίσματα, ή το εάν έχουν ρευστοποιηθεί.

Επίσης δεν έχει αναφερθεί ο τρόπος που εκτελέστηκε η παραβίαση αλλά ούτε και το πότε θα συνεχιστούν οι καταθέσεις και οι αναλήψεις από την πλατφόρμα, καθώς πλέον είναι «παγωμένες».

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS