ΑρχικήinetΤο VirusTotal καταπολεμά τα false positive με το Monitor tool

Το VirusTotal καταπολεμά τα false positive με το Monitor tool

Το VirusTotal, δημοφιλές εργαλείο που ελέγχει αρχεία για κακόβουλα malware, λανσάρει το Monitor Tool, με στόχο την μείωση των λανθασμένων αποτελεσμάτων (false positive) από αρχεία που είναι «καθαρά».

VirusTotal monitor tool katapolema false positive

Το VirusTotal που δημιουργήθηκε το 2004 και ανήκει στην Chronicle, θυγατρική της Alphabet Inc, συνδυάζει στο σύνολο 70 antivirus scanners που είναι ικανά να ανιχνεύσουν κακόβουλα αρχεία που ανεβάζουν οι χρήστες. Ωστόσο τα antivirus δεν είναι πάντα ακριβή, καθώς αρκετές είναι οι φορές που λανθασμένα αναφέρουν «καθαρά» προγράμματα ως κακόβουλα. Σύμφωνα με το VirusTotal, τα false positives μπορούν να οδηγήσουν σε δυσφήμιση των antivirus, να απαγορευτεί η πρόσβαση κάποιου αρχείου από τους χρήστες, αλλά και να μειώσει  έσοδα από τους εκδότες του λογισμικού.

Το VirusTotal monitor δημιουργήθηκε για να μειωθεί αυτό το πρόβλημα. Οι developers θα μπορούν να ανεβάσουν σε έναν ιδιωτικό χώρο αποθήκευσης τα προγράμματα τους όπου τα δεκάδες antivirus του VirusTotal θα τα ελέγχουν. Στην περίπτωση που αναφερθεί κακόβουλο περιεχόμενο σε κάποιο από τα προγράμματα, τότε ειδοποιείται ο developer αλλά και η εταιρεία του αντίστοιχου antivirus που έκανε την αναφορά. Έτσι έρχονται σε επαφή και αναλύουν τον λόγο  της αναφοράς, διορθώνοντας την εάν είναι όντως λανθασμένη.

Το VirusTotal αναφέρει ότι με το Monitor tool βγαίνουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές. Με αυτόν τον τρόπο οι εταιρείες των antivirus θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες για κάποιο αρχείο, και καθώς η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη, οι developers δεν θα χρειάζεται πλέον να έρχονται σε επαφή με 70 διαφορετικούς antivirus vendors.

Το εργαλείο κυκλοφορεί μετά από την επίσημη ανακοίνωση που είχε γίνει τον Ιανουάριο που θα περιείχε γραφήματα με  χαρακτηριστικά και ομοιότητες μεταξύ αρχείων,  URL διευθύνσεων, domains και διευθύνσεων IP.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS