ΑρχικήinetΤο Instagram εγκαινιάζει το IGTV App για να συναγωνιστεί το Youtube

Το Instagram εγκαινιάζει το IGTV App για να συναγωνιστεί το Youtube

InstagramΣε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο San Fransisco, το Instagram αποκάλυψε την εφαρμογή IGTV, η οποία θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταφορτώνουν βίντεο διάρκειας έως και μίας ώρας. Το όριο του περιεχομένου βίντεο μέχρι τώρα είχε οριστεί στο ένα λεπτό.

Τα μεγάλης διάρκειας βίντεο, που έχουν μεταφορτωθεί από διάσημες προσωπικότητες αλλά και το ευρύ κοινό, θα είναι διαθέσιμα σε μια αυτόνομη πλατφόρμα που ονομάζεται IGTV, η οποία είναι προσβάσιμη από το εσωτερικό του Instagram και διαθέτει επίσης μια εξειδικευμένη εφαρμογή.

Με το εγχείρημα των βίντεο μεγάλου μήκους, το Instagram, το οποίο ως γνωστόν ανήκει στο Facebook, είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί τις δημοφιλείς πλατφόρμες περιεχομένου βίντεο όπως το Youtube, το Vimeo κ.α.

Ο Kevin Systrom, διευθύνων σύμβουλος του Instagram, δήλωσε στην εκδήλωση ότι “οι έφηβοι μπορεί να παρακολουθούν λιγότερη τηλεόραση, αλλά παρακολουθούν σίγουρα περισσότερα βίντεο στο διαδίκτυο” και πρόσθεσε: “Ήρθε η ώρα το βίντεο να προχωρήσει και να εξελιχθεί”.

Το IGTV δεν θα εμφανίζει διαφημίσεις από τώρα, αλλά ο Systrom εξήγησε ότι θα προσπαθήσουν να εισαγάγουν ένα μέσο για τη δημιουργία εσόδων από την πλατφόρμα, για να ξεπληρώσουν τους δημιουργούς των βίντεο για το IGTV, για τη σκληρή δουλειά τους.

Ένα επίσημο blog post από το Instagram, περιγράφει το IGTV ως μια τηλεόραση που μπορεί να ενεργοποιηθεί εύκολα. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των “For You,” “Following,” “Popular,” και “Continue Watching”, για να ανακαλύψουν βίντεο στην πλατφόρμα. Επίσης, μπορούν να σχολιάσουν ένα βίντεο και να το μοιραστούν με τους φίλους τους μέσω DM.

Η εφαρμογή IGTV θα είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και iOS την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε το Instagram.

Με αυτήν την ανακοίνωση, το απόθεμα του Facebook αυξήθηκε κατά 2,3%, καθιστώντας τον Mark Zuckerberg $ 1,7 δισ. πλουσιότερο μέσα σε μια μέρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS