ΑρχικήsecurityFlightradar24: Tracking υπηρεσία διαρρέει 230.000 λογαριασμούς χρηστών

Flightradar24: Tracking υπηρεσία διαρρέει 230.000 λογαριασμούς χρηστών

Το Flightradar24, μια από τις μεγαλύτερες flight tracking υπηρεσίες που δείχνει σε πραγματικό χρόνο την τοποθεσία αεροπλάνων πάνω στον χάρτη, υπέστη μαζική παραβίαση που μπορεί να έχει διαρρεύσει emails και κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης από τους 230.000 χρήστες της υπηρεσίας.

flightradar24 breach 230.000

Χωρίς να έχει αποκαλύψει οποιοδήποτε στοιχείο για την παραβίαση, η εταιρεία ξεκίνησε να στέλνει ενημερωτικά email στους χρήστες της, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ζητώντας τους να αλλάξουν τους κωδικούς τους. Η ελλιπής ανακοίνωση της Flightradar24 σχετικά με το θέμα αναστάτωσε αρκετούς χρήστες, καθώς μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση. Τα emails που έστειλε η εταιρεία ζητώντας από τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους, περιείχαν password reset links, τα οποία φάνηκαν ύποπτα στους χρήστες, νομίζοντας ότι ήταν κάποια προσπάθεια phishing.

Ωστόσο, αργότερα έγιναν οι σχετικές δηλώσεις στο Twitter και στο forum της εταιρείας όπου επιβεβαίωναν την παραβίαση και ότι τα Password reset links είναι αληθινά. Επίσης η Flightradar24 διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι δεν διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία ή στοιχεία καρτών.

Τέλος η ανακοίνωση  αναφέρει ότι όλοι οι κωδικοί πρόσβασης που διέρρευσαν ήταν κρυπτογραφημένοι, αλλά δεν αναφέρεται με ποιον hashing αλγόριθμο, ή εάν υπήρχε δεύτερο Layer κρυπτογράφησης. Για την προστασία των λογαριασμών, η Flightradar24 έχει απενεργοποιήσει τους προηγουμένους κωδικούς και πλέον η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με την χρήση του password reset συνδέσμου. Επιπλέον συνίσταται η αλλαγή των κωδίκων από άλλες online υπηρεσίες στην περίπτωση που γίνεται χρήση των ίδιων email και password.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS