ΑρχικήinetΗ Microsoft εγκαινιάζει το «Visual Search» για το τηλέφωνό σας

Η Microsoft εγκαινιάζει το «Visual Search» για το τηλέφωνό σας

VisualΗ Microsoft μόλις κυκλοφόρησε το εργαλείο Visual Search για smartphones. Ενσωματωμένο σε Bing και Edge, το εργαλείο αναζήτησης είναι σχεδιασμένο να φέρει “δυνατότητες οπτικής αναζήτησης” στο κινητό σας.

Οι χρήστες θα μπορούν τώρα να αναζητούν πληροφορίες από φωτογραφίες που έχουν τραβήξει σε αντικείμενα και τοποθεσίες. Το Visual Search θα φέρει πληροφορίες από φωτογραφίες κτιρίων, ρούχων, φυτών κ.λπ.

Το εργαλείο οπτικής αναζήτησης της Microsoft βασίζεται στις λειτουργίες Intelligent Search του Bing, οι οποίες χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για την παροχή πληροφοριών από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο για να παρουσιάσουν ακριβή αποτελέσματα.

Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Microsoft Launcher για συσκευές Android, την εφαρμογή μηχανής αναζήτησης Bing για iOS και την εφαρμογή περιήγησης Edge για iOS και Android.

Σχεδιασμένο στις γραμμές του Google Lens, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι, το εργαλείο αυτό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό. Δεν μπορεί να εντοπίσει Barcodes και QR κώδικες από μόνο του. Πρέπει να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί για να σαρώσετε γραμμωτούς κώδικες, κάτι το οποίο δεν είναι πολύ βολικό για ένα οπτικό εργαλείο αναζήτησης. Επιπλέον, το Google Lens επιτρέπει επίσης στους χρήστες να σαρώσουν και να αντιγράψουν κείμενο από εικόνες με τη βοήθεια της τεχνολογίας OCR.

Η Microsoft δεν ανταγωνίζεται μόνο την Google στον τομέα της οπτικής αναζήτησης. Το Bixby Vision της Samsung είναι επίσης ένας ισχυρός ανταγωνιστής, που είναι αρκετά ακριβής και εμφανίζει αποτελέσματα αναζήτησης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Πρέπει να γίνει πολύ δουλειά για να γίνει αποτελεσματικό και να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του, αλλά για αρχή δεν είναι άσχημο εργαλείο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS