ΑρχικήinetΠρογραμματιστές απειλούν τη Microsoft να σταματήσει τη συνεργασία με το ICE

Προγραμματιστές απειλούν τη Microsoft να σταματήσει τη συνεργασία με το ICE

MicrosoftΗ απόφαση του αμερικανού προέδρου Donald Trump, να χωρίσει τα μέλη των οικογενειών που διέρχονται παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ, έχει οδηγήσει στη “σύλληψη” χιλιάδων παιδιών σε πολυάριθμα στρατόπεδα κράτησης σε ολόκληρη τη χώρα. Οι εικόνες των παιδιών που διέρρευσαν, έχουν προκαλέσει μια ευρέως διαδεδομένη αγανάκτηση, με διάφορες εταιρείες να κάνουν δηλώσεις και να καταδικάζουν αυτή την ενέργεια.

Αυτό το γεγονός έχει επηρεάσει τώρα και τη Microsoft, λόγω της σύμβασής της με την υπηρεσία Immigration and Customs Enforcement (ICE) των ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας των προγραμματιστών για το GitHub, περισσότεροι από 70 συνεισφέροντες, έχουν υπογράψει μια επιστολή, απειλώντας να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα αν η Microsoft επιλέξει να συνεχίσει την συνεργασία της με την υπηρεσία.

Η Microsoft αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα με τους λάτρεις του open source και τους προγραμματιστές, μετά την επίσημη ανακοίνωση για εξαγορά του GitHub. Υπήρξαν ακόμη και αναφορές ότι πολλοί προγραμματιστές, εγκατέλειψαν το GitHub και στράφηκαν σε εναλλακτικές λύσεις όπως το GitLab.

Όσον αφορά στο ζήτημα του ICE, η επιστολή λέει απλά τα παρακάτω:

“Ενημερώστε τη Microsoft να σταματήσει την συνεργασία της με το ICE, αλλιώς θα μας χάσει από χρήστες του GitHub”

Σύμφωνα με την επιστολή, η εταιρική σχέση της Microsoft με το ICE περιλαμβάνει την παροχή cloud-powered identity και τη χρήση μηχανικής εκμάθησης για την αναγνώριση προσώπων.

“Είμαστε τρομοκρατημένοι και εκφράζουμε την έντονη αντίρρησή μας στις πολιτικές της διοίκησης του Trump σχετικά με την κατοχύρωση, την αποδυνάμωση, την απέλαση και τον οικογενειακό διαχωρισμό, όπως διεξάγεται από το ICE”, αναφέρει η επιστολή.

Ο CEO της Microsoft Satya Nadella, από την άλλη πλευρά, υποβάθμισε τη συμβολή της εταιρείας στο ICE και δήλωσε ότι ασχολείται μόνο με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μηνύματα και το ημερολόγιο. Ωστόσο, η δήλωσή του έρχεται σε αντίθεση με μια παλιά δημοσίευση της εταιρείας, στην οποία καυχήθηκε για την παροχή τεχνολογίας μηχανικής εκμάθησης για αναγνώριση προσώπων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS