ΑρχικήinetΟ μικρότερος υπολογιστής του κόσμου είναι πιο μικρός κι από ένα κόκκο...

Ο μικρότερος υπολογιστής του κόσμου είναι πιο μικρός κι από ένα κόκκο ρυζιού

κόκκοΟι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Michigan, δημιούργησαν τον μικρότερο υπολογιστή στον κόσμο, ο οποίος έχει μέγεθος μικρότερο από έναν κόκκο ρυζιού. Με αυτή τους τη δημιουργία, έχουν κερδίσει πλέον τον τίτλο του μικρότερου υπολογιστή στον κόσμο, ο οποίος μέχρι πρότινος ανήκε στην IBM.

Το να βλέπουμε μικροσκοπικές υπολογιστικές συσκευές όπως αυτές, να γίνονται πραγματικότητα, είναι σίγουρα συναρπαστικό, αλλά οι ερευνητές θέτουν μια σημαντική ερώτηση σχετικά με το αν συσκευές όπως η δική τους και της IBM, πρέπει να θεωρούνται όντως υπολογιστές.

Όταν αναφερόμαστε σε έναν παραδοσιακό υπολογιστή, όπως έναν επιτραπέζιο ή ένα laptop, τα δεδομένα παραμένουν στη συσκευή ακόμη και όταν αυτή είναι απενεργοποιημένη. Όταν την ενεργοποιήσουμε ξανά, μπορούμε να έχουμε και πάλι πρόσβαση σε όλο το λογισμικό και τα υπόλοιπα δεδομένα μας.

Αυτό δεν συμβαίνει με τους μικροσκοπικούς υπολογιστές. Έχουν στοιχεία όπως επεξεργαστή, RAM, ασύρματους πομπούς και δέκτες. Αλλά τη στιγμή που η ισχύς σταματάει, όλα τα δεδομένα έχουν εξαφανιστεί. Στην πραγματικότητα, λειτουργεί μέσω της επαφής ενός base station με το φως, για ισχύ και δεδομένα.

Ο υπολογιστής των ερευνητών του Michigan μετρά 0,33mm σε κάθε πλευρά, ενώ ο υπολογιστής της IBM είναι 1mm σε κάθε πλευρά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές εφαρμογές, όπως παρακολούθηση δεξαμενών πετρελαίου, παρακολούθηση βιοχημικών διεργασιών, παρακολούθηση ήχου και εικόνας.

Αλλά αυτός ο νέος υπολογιστής είναι ένας αισθητήρας θερμοκρασίας ακριβείας για την αναφορά θερμοκρασιών σε μικροσκοπικές περιοχές, όπως ένα σύμπλεγμα κυττάρων εντός ενός όγκου με ποσοστό σφάλματος 0,1 βαθμούς Κελσίου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS