ΑρχικήsecurityiPhone Brute Force Hack, παρακάμπτει το όριο προσπαθειών πρόσβασης

iPhone Brute Force Hack, παρακάμπτει το όριο προσπαθειών πρόσβασης

iPhoneΤα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές ασφαλείας και οι χάκερς, έχουν ανοίξει «πόλεμο» με την Apple, καθώς προσπαθούν να αναπτύξουν νέους τρόπους ώστε να παρακάμψουν την ασφάλεια των iPhones. Νωρίτερα μέσα στο έτος, μια νέα πρόκληση ήρθε για την εταιρεία, με τη μορφή μιας συσκευής ξεκλειδώματος iPhone, που ονομάζεται GrayKey, η οποία χρησιμοποιείται από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Η πιο πρόσφατη πρόκληση για την ασφάλεια του iOS ωστόσο, τέθηκε από έναν ερευνητή ασφαλείας, τον Matthew Hickey, ο οποίος έχει βρει μια μέθοδο για να παρακάμψει το όριο των 10 προσπαθειών εισαγωγής κωδικού πρόσβασης που επιτρέπει μία συσκευή iPhone.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα iPhones που χρησιμοποιούμε δίνουν περιορισμένο αριθμό ανεπιτυχών προσπαθειών πρόσβασης που μπορεί κανείς να κάνει πριν ενεργοποιηθεί η εφαρμογή ασφαλείας της Apple, η οποία σαρώνει τη συσκευή και διαγράφει τα δεδομένα της για πάντα. Αυτό είναι το πρωταρχικό μέτρο που εμποδίζει χάκερς και αστυνομία να αποκτήσουν εύκολα πρόσβαση σε μία συσκευή.

Η πρόσφατη επίθεση είναι σε θέση να παρακάμψει το όριο περιορισμένων προσπαθειών ακόμα και στα iPhones που εκτελούν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις iOS. “Ένας επιτιθέμενος χρειάζεται απλά ένα ενεργοποιημένο, κλειδωμένο τηλέφωνο και ένα καλώδιο Lightning“, δήλωσε ο Hickey στο ZDNet.

Με τη βοήθεια ενός υπολογιστή και ενός καλωδίου Lightning, βρήκε έναν τρόπο να εισάγει όσο το δυνατόν περισσότερους κωδικούς πρόσβασης. Αντί να προσπαθεί να εισάγει έναν κωδικό πρόσβασης τη φορά, το οποίο ενεργοποιεί την εφαρμογή ασφαλείας της Apple, στέλνει όλους τους κωδικούς με τη μία. Με άλλα λόγια, ένας χάκερ μπορεί να δημιουργήσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και να τους περάσει με τη μορφή μιας συμβολοσειράς χωρίς κενά.

Έχει επίσης δημοσιεύσει ένα βίντεο επίδειξης στο διαδίκτυο με τη διεξαγωγή της επίθεσης. Πιο ακριβείς λεπτομέρειες της επίθεσης έχουν μοιραστεί με την Apple και λογικά θα υπάρξει patch για αυτό το ζήτημα στην επερχόμενη έκδοση iOS 12. Είναι επίσης άγνωστο αν το GrayKey χρησιμοποιεί μια παρόμοια τεχνική για να ξεκλειδώσει ένα iPhone.

https://vimeo.com/213826444

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS