ΑρχικήTop PicksΤα καλύτερα Antivirus για macOS High Sierra

Τα καλύτερα Antivirus για macOS High Sierra

Λένε ότι οι υπολογιστές Mac δεν απαιτούν antivirus, εξαιτίας των χαρακτηριστικών ασφαλείας και των περιορισμών που περιλαμβάνονται στο macOS, όμως οι πρόσφατες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μας δείχνουν άλλα.

Και τώρα, μια έρευνα που διεξήχθη από το γερμανικό ινστιτούτο ανίχνευσης ιών AV-TEST βοήθησε να προσδιοριστεί ποια από αυτά τα προϊόντα ασφαλείας που αναπτύχθηκαν για το macOS μπορούν πραγματικά να μπλοκάρουν τις υπάρχουσες απειλές.

Στην περίπτωση των οικιακών χρηστών, η AV-TEST αξιολόγησε οκτώ διαφορετικές λύσεις ασφάλειας, εκ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις έλαβαν το μέγιστο αποτέλεσμα κερδίζοντας 6/6 πόντους στις τρεις δοκιμές προστασίας, απόδοσης και χρηστικότητας.

Το Bitdefender Antivirus για Mac, το Intego VirusBarrier, το Symantec Norton Security και το Trend Micro Antivirus έχουν επίσης επιτύχει το μέγιστο σε βαθμολογία σε αυτή την έρευνα. Κάπως περίεργο είναι ότι ο Kaspersky έχασε 0,5 πόντους σε δοκιμές απόδοσης για να επιτύχει συνολική βαθμολογία 17,5 μονάδων.

Το Avira Antivirus Pro ήταν ένα πόντο πίσω με 16,5 μονάδες, ενώ τα Avast Security και F-Secure Safe ήταν τα τελευταία προϊόντα στους πίνακες με 16 και 15,5 μονάδες, αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα ποσοστά ανίχνευσης κακόβουλων προγραμμάτων, έξι από τα οκτώ προϊόντα ασφαλείας που δοκιμάστηκαν πέτυχαν βαθμολογία 100%. Το Avira Antivirus Pro παρέμεινε με 98,4%, ενώ το F-Secure Safe έλαβε το χαμηλότερο αποτέλεσμα με 96,4%.

Όσον αφορά τους επιχειρηματικούς χρήστες, τα τρία από τα τέσσερα προϊόντα έλαβαν την κορυφαία βαθμολογία, δηλαδή το Bitdefender Endpoint Security για Mac, το McAfee Endpoint Security για Mac και το SentinelOne Next Generation Endpoint Security. Το Central Endpoint της Sophos δεν ήταν πολύ πίσω με τελικό σκορ 17 βαθμών, αφού έχασε 1 βαθμό στις δοκιμές απόδοσης.

Και πάλι, τα Bitdefender και Sophos ξεπέρασαν τα διαγράμματα για τα ποσοστά ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού, ενώ το McAfee ήταν τρίτο με σχεδόν το μέγιστο σκορ 99,8%. Το προϊόν της SentinelOne ήταν τέταρτο με 99%.

Η έρευνα διεξήχθη στο MacOS High Sierra και πραγματοποιήθηκε σε δύο διαφορετικά μέρη τον Απρίλιο και τον Μάιο χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εκδόσεις των προϊόντων που ελέγχθηκαν τη στιγμή της αξιολόγησης.

antivirus

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS