ΑρχικήinetΤο Α.Ι. της Google, μπορεί να προβλέψει το θάνατο ασθενών με 95%...

Το Α.Ι. της Google, μπορεί να προβλέψει το θάνατο ασθενών με 95% ακρίβεια

GoogleΤο έργο της Google στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, αναπτύσσεται με αξιοσημείωτο ρυθμό όσον αφορά τον τομέα της υγείας. Πρόσφατα η Google αποφάσισε να ανταγωνιστεί τα παλιά μηχανήματα των νοσοκομείων, για να προβλέψει τον θάνατο ασθενών και έφερε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg, η Google δοκίμασε τους εξαιρετικά αποτελεσματικούς αλγόριθμους A.I, σε μία ασθενή που εισήχθη με καρκίνο τελευταίου σταδίου σε ένα νοσοκομείο. Ο υπολογιστής του νοσοκομείου προέβλεπε 9,3% πιθανότητα να πεθάνει βάσει των ζωτικών ενδείξεών της.

Αντίθετα η Google, χρησιμοποιώντας τους αλγορίθμους Νευρωνικών Δικτύων, ήταν σε θέση να προβλέψει ένα ποσοστό 19,9 πιθανότητας θανάτου. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν την ασθενή, αλλά το όνομά της σίγουρα συνδέθηκε με αυτή τη σημαντική ανακάλυψη.

Μία ανακοίνωση που έγινε από την ομάδα του Medical brain της Google λέει: “Τα αρχεία ασθενών διαφέρουν σημαντικά ως προς το μέγεθος και την πυκνότητα των δεδομένων, έτσι διαμορφώσαμε τρεις αρχιτεκτονικές μοντέλων νευρωνικών δικτύων deep learning, που εκμεταλλεύονται τα δεδομένα αυτά με διάφορους τρόπους.”

Στην παραπάνω περίπτωση, ο νευρωνικός αλγόριθμος ανέλυσε 175.639 δεδομένα από τα ιατρικά αρχεία της ασθενούς και εξέτασε σχεδόν όλες τις μεταβλητές, όπως η αρτηριακή πίεση, ο καρδιακός ρυθμός, ο ρυθμός αναπνοής, η θερμοκρασία, ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων και κατέληξε στην ακριβέστερη εκτίμηση του κινδύνου θανάτου.

Αυτό που έκανε το AI αποτελεσματικό ήταν η ικανότητα να αποκρυπτογραφήσει μεγάλο όγκο ακατάστατων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων και να αναδείξει πρότυπα, αλληλεπιδρώντας με τα ίδια τα δεδομένα.

Μετά τη φαινομενική αποκάλυψη του μικροσκοπίου ανίχνευσης καρκίνου της Google, η διείσδυση του A.I στον τομέα της υγείας αναμφίβολα θα ενισχύσει την ικανότητα των γιατρών και των φροντιστών, σώζοντας έτσι όλο και περισσότερους ασθενείς.

Αλλά το A.I φέρνει επίσης το ζήτημα της ιδιωτικής ζωής προς όφελος νέων παγκόσμιων υπηρεσιών. Πέρυσι, η Google έλαβε μεγάλη κριτική μετά από μια αποκάλυψη ότι η θυγατρική της DeepMind, είχε πρόσβαση σε σχεδόν 1,6 εκατομμύρια αρχεία ασθενών από τρία νοσοκομεία, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS