ΑρχικήinetΣταματάει η υποστήριξη των Windows 7 σε παλαιότερα CPU λόγω bug

Σταματάει η υποστήριξη των Windows 7 σε παλαιότερα CPU λόγω bug

WindowsΤα Windows 7 διανύουν τις τελευταίες τους μέρες πριν η Microsoft τερματίσει τον εκτεταμένο κύκλο υποστήριξης για το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα, που πλέον λαμβάνει μόνο ενημερώσεις ασφαλείας. Πρόσφατα, η εταιρεία αφαίρεσε επίσημα την τεχνική υποστήριξη για διάφορα φόρουμ προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των Windows 7.

Μια μηνιαία ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας που προωθήθηκε για τα Windows 7 τον Μάρτιο του 2018 (KB4088875) προκάλεσε ένα σφάλμα BSOD (STOP error) σε μηχανές που χρησιμοποιούν παλαιότερες CPU που δεν υποστηρίζουν τις επεκτάσεις Streaming Single Instruction Multiple Data (SIMD) 2. Αυτό επηρεάζει τις CPU, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Intel Pentium III που πωλήθηκε μεταξύ 1999 και 2003.

Το SSE2 (μια επέκταση SIMD) ήταν ένα νέο σύνολο οδηγιών για πολυμέσα που σύμφωνα με το ZDNet είχε ως στόχο τη βελτίωση της απόδοσης, επιτρέποντας στην CPU να επεξεργάζεται παράλληλα τα πολυμέσα. Εισήχθη στο Intel Pentium 4.

Το ζήτημα BSOD δεν διορθώθηκε στις ενημερώσεις ασφαλείας που έγιναν τους επόμενους μήνες. Η Microsoft είχε υποσχεθεί ότι η εταιρεία θα εργαστεί πάνω στην εύρεση λύσης και θα “παρέχει μια ενημέρωση σε μια επερχόμενη έκδοση”. Ωστόσο, απέτυχε να παραδώσει οποιαδήποτε επισκευή μέχρι τις 16 Ιουνίου. Ανταυτού δήλωσε τα εξής:

“Αναβαθμίστε τα μηχανήματά σας με επεξεργαστή που υποστηρίζει SSE2”, λέει το ενημερωμένο άρθρο που κυκλοφόρησε από το KB.

Βρισκόμαστε περίπου στα μισά του έτους 2018 και ενδέχεται να μην υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν Windows 7 σε έναν επεξεργαστή που είναι σχεδόν 20 χρονών. Παρόλο που η Microsoft δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση, φαίνεται ότι η εταιρεία έχει πλέον αφήσει πίσω της τους παλιούς επεξεργαστές που δεν υποστηρίζουν το SSE2. Αλλά αν η κίνηση αυτή αντιμετωπιστεί με κριτική από ένα σημαντικό αριθμό χρηστών, μπορεί να αναγκάσει τη Microsoft να επανεξετάσει την απόφασή της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS