ΑρχικήsecurityΤο Facebook βάζει κι άλλους περιορισμούς API για την προστασία των δεδομένων

Το Facebook βάζει κι άλλους περιορισμούς API για την προστασία των δεδομένων

APIΤους τελευταίους μήνες το Facebook έχει πέσει σε δυσμένεια λόγω του σκανδάλου της  Cambridge Analytica και άλλων περιπτώσεων διαρροής δεδομένων των χρηστών του. Μετά από τη μαρτυρία ενώπιον των γερουσιαστών, το Facebook προσπαθεί αδιάκοπα να αποκαταστήσει τη σχέση με τους χρήστες του. Στην τελευταία του ανάρτηση, το κοινωνικό δίκτυο έχει ανακοινώσει ένα σύνολο περιορισμών API, για “καλύτερη προστασία των πληροφοριών των χρηστών”.

Οι περιορισμοί κυμαίνονται από την αυστηρή επισκόπηση των εφαρμογών, πριν οι προγραμματιστές αποκτήσουν πρόσβαση στο API, μέχρι και τον περιορισμό των public content discovery APIs στο περιεχόμενο των Pages.

Ακολουθούν οι περιορισμοί που θα αντιμετωπίσουν οι προγραμματιστές:

Graph API Explorer – Τώρα οι προγραμματιστές θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα αναγνωριστικά πρόσβασής τους για να δοκιμάσουν queries στο Graph API explorer. Δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν το Graph API Explorer App με το Graph API Explorer.

Profile Expansion kit – το Facebook θα προχωρήσει σε υποτίμησή του την 1η Οκτωβρίου, λόγω της χαμηλής χρήσης του. Το Profile Expansion kit επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες και βίντεο προφίλ μέσω άλλων εφαρμογών και να τα δημοσιεύουν απευθείας στο Facebook.

Media Solution APIs – Τώρα, τα public content discovery APIs θα περιορίζονται στο περιεχόμενο της σελίδας και στις δημόσιες αναρτήσεις ορισμένων επαληθευμένων προφίλ. Επίσης από την 1η Αυγούστου, το Facebook θα καταργήσει τα APIs Topic Search, Topic Insights και Topic Feed και Public Figure λόγω μειωμένης χρήσης.

Το Facebook έχει επίσης προσθέσει μια επισκόπηση εφαρμογών προτού οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Marketing API το οποίο βοηθά τις επιχειρήσεις να δημιουργούν διαφημίσεις και να διαχειρίζονται καμπάνιες.

Υπάρχουν καλά νέα και για τους προγραμματιστές. Το Facebook τους επέτρεψε και πάλι να αναζητούν Facebook Pages μέσω του Pages API. Αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να βρουν πιο εύκολα σελίδες που σχετίζονται μεταξύ τους.

Η εταιρεία επανεξετάζει επίμονα το οικοσύστημα εφαρμογών της για να «επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες για τους χρήστες, προστατεύοντας παράλληλα τα δεδομένα τους».

Ενώ η εταιρεία προσθέτει ολοένα και περισσότερες πολιτικές κάθε μέρα, όπως οι νέοι κανόνες διαφάνειας για τις διαφημίσεις, δεν έχει ακόμη αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS