ΑρχικήinetΗ Samsung σε πανικό γιατί τα smartphone της δεν εντυπωσιάζουν πια

Η Samsung σε πανικό γιατί τα smartphone της δεν εντυπωσιάζουν πια

Τα νέα smartphones της Samsung δεν εντυπωσιάζουν πλέον, με τα κορυφαία flagships της εταιρείας να πέφτουν στα επίπεδα πωλήσεων σημαντικά χαμηλότερα από εκείνα των προκατόχων τους.

Ζωντανή απόδειξη είναι το Galaxy S9, το οποίο σύμφωνα με τους αναλυτές δεν μπορεί να ταιριάξει με τις προσδοκίες της αγοράς και τα στοιχεία πωλήσεων που καταγράφηκαν από το Galaxy S8. Αυτό είναι ακόμα πιο ανησυχητικό, καθώς το ίδιο το Galaxy S8 απέτυχε να πουλήσει τόσες μονάδες όπως το Galaxy S7.

Samsung

Λεπτομέρειες δεν είναι διαθέσιμες, αλλά πιστεύεται ότι το τελευταίο πραγματικά επιτυχημένο μοντέλο που κυκλοφόρησε η Samsung ήταν το Galaxy S4, το οποίο έφτασε το ρεκόρ των 80 εκατομμυρίων μονάδων που πωλήθηκαν. Το Galaxy S7, όμως, πήγε επίσης καλά σε πωλήσεις, αλλά οι επιδόσεις της αγοράς μειώθηκαν σταδιακά έκτοτε και αναμένεται να συνεχίσουν να μειώνονται τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο μοντέλο της Samsung που θα κυκλοφορήσει είναι το Note 9 τον Αύγουστο, αλλά δεδομένου του μικρού αριθμού των αλλαγών σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση, είναι απίθανο να πουλήσει σε μεγάλες ποσότητες. Το ίδιο το Galaxy S9 βασίστηκε σε μια παρόμοια προσέγγιση και χρησιμοποίησε σχεδιασμό και χαρακτηριστικά που μοιάζουν με αυτά του Galaxy S8.

Οι αναλυτές δήλωσαν στο Reuters ότι το S9 βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πουλήσει λιγότερα από το S8 στο πρώτο έτος κυκλοφορίας του, με τα έσοδα να επηρεάζονται προφανώς.

Η επόμενη μεγάλη αποκάλυψη προϊόντος της εταιρείας θα είναι είναι το Galaxy S10 στις αρχές του 2019, ένα αναδιπλώμενο smartphone που αναμένεται επίσης τους πρώτους μήνες του έτους. Το S10 θα γιορτάσει τη 10η επέτειο της ναυαρχίδας και θα φέρει αρκετές σημαντικές αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου του τι θα μπορούσε να είναι ένα σύστημα τριπλής κάμερας και ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένος στην οθόνη.

Αλλά το πιο ανησυχητικό για τη Samsung είναι ότι ενώ οι συσκευές της δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν, άλλοι πήγαν πολύ καλύτερα. Όχι μόνο ότι το iPhone X της Apple πήγε πάρα πολύ καλά, αλλά και τα κινέζικα smartphone ανεβάζουν τις πωλήσεις τους σε όλο τον κόσμο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS