ΑρχικήsecurityBug στο Facebook ίσως έχει ξεμπλοκάρει άτομα που έχετε κάνει block

Bug στο Facebook ίσως έχει ξεμπλοκάρει άτομα που έχετε κάνει block

bugΤη Δευτέρα, το Facebook αποκάλυψε ότι ένα bug είχε επηρεάσει τις ρυθμίσεις απορρήτου 800.000 χρηστών. Το bug αυτό επιτρέπει σε χρήστες που είχαν μπλοκαριστεί από το Facebook και το Messenger ορισμένων ατόμων να έχουν ξανά πρόσβαση σε αυτό – χωρίς αυτοί που τους είχαν μπλοκάρει να το γνωρίζουν.

Σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε το Facebook σχετικά με το θέμα, στο 83% των ανθρώπων που επηρεάστηκαν από αυτό το σφάλμα μόνο ένα άτομο ξεμπλόκαρε προσωρινά, από αυτά που είχαν συνολικά μπλοκάρει. Στο άλλο 17 τοις εκατό των χρηστών ωστόσο, υπήρχαν παραπάνω από ένα άτομα που ξεμπλόκαραν εξαιτίας του σφάλματος.

Οι χρήστες που ξεμπλοκαρίστηκαν δεν μπορούσαν να δουν περιεχόμενο που μοιράστηκε με τους φίλους εκείνων που τους είχαν μπλοκάρει. Εντούτοις, είναι πιθανό ότι είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με αυτόν που τους είχε μπλοκάρει μέσω Messenger και να δουν δημόσια post τα οποία δεν είχαν επισημανθεί μόνο για φίλους.

Ενώ το πρόβλημα έχει επιλυθεί τώρα, το bug ήταν ενεργό για 8 ημέρες, επηρεάζοντας τους χρήστες από τις 29 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου.

Το Facebook διευκρίνισε περαιτέρω τι συνέβη στο Twitter. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ορατά δεδομένα χρηστών του Facebook αποθηκεύονται σε ζεύγη που ονομάζονται “associations”. Το σφάλμα διέγραψε ορισμένες συνδέσεις σε Facebook και Messenger, γεγονός που προκάλεσε την απώλεια των ρυθμίσεων απορρήτου για τους επηρεαζόμενους χρήστες.

Στην αρχική δήλωσή του, το Facebook επεσήμανε τους λόγους που κάποιος μπορεί να θέλει να μπλοκάρει έναν άλλο χρήστη. Από το να θέλουν να «κάνουν ένα διάλειμμα από κάποιον που δημοσιεύει περιεχόμενο που βρίσκουν ενοχλητικό» έως και πιο σοβαρούς λόγους, όπως η παρενόχληση και ο εκφοβισμός, η λειτουργία αποκλεισμού είναι πολύ σημαντική για να γίνει το Facebook ένα ασφαλές μέρος για τους χρήστες του.

Με τη δήλωσή του, είναι σαφές ότι το Facebook κατανοεί τις πιθανές συνέπειες αυτού του σφάλματος. Ωστόσο, μετά από τα πρόσφατα γεγονότα, φαίνεται ότι η εταιρεία χρειάζεται να κάνει πολλά ακόμα όσον αφορά το απόρρητο των χρηστών της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS