ΑρχικήsecurityΚι άλλο fitness app, αποκάλυψε την τοποθεσία στρατιωτών στο εξωτερικό

Κι άλλο fitness app, αποκάλυψε την τοποθεσία στρατιωτών στο εξωτερικό

fitnessΤα fitness app, μας βοηθούν να παρακολουθούμε τη φυσική μας δραστηριότητα, τις θερμίδες που καίμε με την άσκηση καθώς και την καρδιακή μας συχνότητα. Εάν τυχαίνει ωστόσο να χρησιμοποιείτε μια συσκευή Polar και τη σχετική εφαρμογή της, αυτές οι πληροφορίες και άλλες λεπτομέρειες, όπως το που ζείτε, θα μπορούσαν να καταλήξουν σε λάθος χέρια.

Περίπου έξι μήνες αφότου ερευνητές αποκάλυψαν ότι τα λεγόμενα Strava heatmaps επέτρεψαν τον εντοπισμό μυστικών στρατιωτικών βάσεων στο εξωτερικό, μια κοινή προσπάθεια της Ολλανδικής De Correspondent και του δικτυακού τόπου έρευνας Bellingcat ανακάλυψε ότι ένα ακόμα fitness app, εξέθετε όλα τα δεδομένα χρήστη, κάτι το οποίο σε λάθος χέρια, θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνο.

Συγκεκριμένα, η Bellingcat σημειώνει ότι η εφαρμογή Polar Flow της Polar “αποκαλύπτει τον τόπο διαμονής και τις ζωές ανθρώπων που χρησιμοποιούν το app σε μυστικές τοποθεσίες, όπως υπηρεσίες πληροφοριών, στρατιωτικές βάσεις και αεροδρόμια, χώρους αποθήκευσης πυρηνικών όπλων και πρεσβείες σε όλο τον κόσμο”.

Ένα μεγάλο κομμάτι του προβλήματος φαίνεται να είναι ότι το Polar επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν όλες τις δραστηριότητες ενός συγκεκριμένου ατόμου, αν το άτομο αυτό αποφασίσει να τις μοιραστεί δημόσια μέσω του Explore map του Polar Flow.

Σε μία δήλωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι αναστέλλει το Explore API, αλλά αρνήθηκε ότι υπήρξε διαρροή πληροφοριών.

“Πρόσφατα μάθαμε ότι τα δεδομένα δημόσιας τοποθεσίας που μοιράζονται οι πελάτες μας μέσω της δυνατότητας “Explore” του flow, θα μπορούσαν να παρέχουν πληροφορίες για πιθανώς ευαίσθητες τοποθεσίες”, αναφέρει η δήλωση. “Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η Polar δεν έχει διαρρεύσει κανένα στοιχείο και δεν υπήρξε παραβίαση των ιδιωτικών δεδομένων. Επί του παρόντος, η μεγάλη πλειοψηφία των πελατών της Polar διατηρεί τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ιδιωτικών προφίλ και δεν επηρεάζονται με κανέναν τρόπο από αυτή η υπόθεση.”

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τη Polar, οι «Αεροπόροι που συμμετέχουν στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους» τους οποίους οι ερευνητές της Bellingcat κατάφεραν να εντοπίσουν και να βρουν τα σπίτια τους, είναι αυτοί που ευθύνονται για τη διαρροή και όχι η Polar.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS