ΑρχικήUpdatesΤο USB Restricted Mode της Apple παρακάμφθηκε μόλις μετά την κυκλοφορία του

Το USB Restricted Mode της Apple παρακάμφθηκε μόλις μετά την κυκλοφορία του

AppleΜια μέρα προτού η Microsoft ανακοινώσει τις ενημερώσεις ασφαλείας για τον Ιούλιο του 2018, η Apple ανακοίνωσε τις δικές της. Αυτό το μήνα, η εταιρεία με έδρα το Cupertino, δημοσίευσε ενημερώσεις για προϊόντα όπως τα macOS, iOS, watchOs, tvOS, Safari, iCloud for Windows και iTunes for Windows.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης ενημερώσεις ασφαλείας για το Boot Camp, το SwiftNIO και το XCode.

Το USB Restricted Mode κυκλοφορεί με το iOS 11.4.1

Οι περισσότερες ενημερώσεις είναι διορθώσεις σφαλμάτων για ελαττώματα που σχετίζονται με την ασφάλεια. Αλλά έχουν επίσης ξεκινήσει και νέα χαρακτηριστικά. Το πιο αναμενόμενο χαρακτηριστικό ασφαλείας ωστόσο είναι η προσθήκη του “USB Restricted Mode” στο iOS 11.4.1.

Το νέο USB Restricted Mode είναι μια λειτουργία που απενεργοποιεί τη θύρα USB στις συσκευές iOS μετά από μια ώρα. Για να την επανενεργοποιήσει, ο χρήστης πρέπει να εισαγάγει τον κωδικό ασφαλείας του τηλεφώνου.

Η Apple παρουσίασε το χαρακτηριστικό αυτό ως μέρος ενός μέτρου ασφαλείας για να εμποδίσει ορισμένες εταιρείες λογισμικού να πουλούν την τεχνολογία “ξεκλειδώματος iPhone”. Μια τέτοια εταιρεία είναι η Cellebrite, μια εταιρεία που πούλησε ένα τέτοιο εργαλείο στο FBI. Μία άλλη είναι η εταιρεία GrayShift, η οποία πριν από μερικούς μήνες άρχισε να παράγει μαζικά μια τεχνολογία με το όνομα GrayKey σε χαμηλή τιμή, η οποία την καθιστούσε οικονομικά βιώσιμη για τα αστυνομικά τμήματα σε όλο τον κόσμο.

Τον περασμένο μήνα, η Apple παρουσίασε τη λειτουργία USB Restricted Mode σε iOS beta, αλλά αυτό δεν φάνηκε τα ανησυχεί την GrayShift, καθώς υπαινίχθηκε ότι διαθέτει ένα νέο τρόπο για να αντιμετωπίσει αυτό το χαρακτηριστικό ασφάλειας της Apple.

Το USB Restricted Mode έχει ήδη παρακαμφθεί

Χθες, ώρες μετά την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του iOS 11.4.1 από την Apple, η εταιρία λογισμικού Elcomsoft, δημοσίευσε ένα blog post σχετικά με μια παράκαμψη για το χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Η εταιρεία λέει ότι συνδέοντας οποιαδήποτε συσκευή USB σε μια συσκευή iOS, μπορεί να εμποδίσει τη λειτουργία να ενεργοποιήσει το όριο μιας ώρας και να διατηρήσει τη θύρα USB του τηλεφώνου / tablet του χρήστη ανοιχτή και ευάλωτη σε επιθέσεις από τον εξοπλισμό Cellebrite και GrayShift .

Το USB Restricted Mode, παραδίδεται απενεργοποιημένο από προεπιλογή και οι χρήστες θα πρέπει να συμβουλευτούν τις ρυθμίσεις της συσκευής iOS, για να την ενεργοποιήσουν – κάτω από την ενότητα Touch ID & passcode και κάτω από την ετικέτα USB Accessories.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS