ΑρχικήsecurityHackers παραβίασαν το Hola VPN έχοντας ως στόχο το MyEtherWallet

Hackers παραβίασαν το Hola VPN έχοντας ως στόχο το MyEtherWallet

Ένας hacker παραβίασε το developer account του Hola VPN, και αντικατέστησε το επίσημο Chrome extension με ένα αντίγραφο, το οποίο ανακατεύθυνε τους χρήστες που MyEtherWallet σε ένα ψεύτικο phishing ιστότοπο που διαχειριζόταν ο ίδιος.

hola-vpn-mew-myetherwallet

Η παραβίαση πραγματοποιήθηκε εχτές και η παραμορφωμένη έκδοση του Chrome extension ήταν διαθέσιμη για λήψη για μόλις 5 ώρες, σύμφωνα με ένα tweet της ομάδα του MyEtherWallet (MEW). Η Hola VPN παραδέχτηκε την παραβίαση με σχετική δημοσίευση στο site της.

“Επικοινωνήσαμε και ενημερώσαμε το MEW, καθώς και την Google, και σιγουρευτήκαμε ότι το αντίγραφο site του hacker δεν είναι πλέον διαθέσιμο.” Είπαν οι developers του Hola. Η αυθεντική επέκταση Hola VPN είναι και πάλι διαθέσιμη στο web store του Chrome. Η ομάδα δεν ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο παραβιάστηκε ο λογαριασμός τους, αλλά πολλοί developers από Chrome extensions έχουν πέσει θύματα phishing από τον περασμένο χρόνο.

Η ομάδα του MEW ζήτησε μέσα από ένα tweet την προσοχή των χρηστών της, και πρότεινε να μεταβούν όλοι οι χρήστες σε καινούριους λογαριασμούς εάν έκαναν login στην υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο δεν επηρεάστηκαν όλοι οι χρήστες. Μόνο όσοι αναβάθμισαν το extension (η αναβάθμιση γίνεται αυτόματα) και χρησιμοποίησαν την υπηρεσία του MEW θα πρέπει να μεταβούν σε καινούριους λογαριασμούς, για λόγους ασφαλείας.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι παρόλο που αυτή η επίθεση ήταν αρκετά περίπλοκη, δεν ήταν η πρώτη φορά που το MEW πέφτει θύμα hacker.  Τον Απρίλιο η υπηρεσία έπεσε θύμα DNS hijacking επίθεσης, όπου οι χρήστες όταν προσπαθούσαν να μπουν στο site, αντί για την αληθινή, οδηγούνταν σε μια ψεύτικη, αλλά οπτικά ίδια σελίδα. Με αυτόν τον τρόπο οι hackers έκλεβαν τα credentials από λογαριασμούς χρηστών, και στο σύνολο κατάφεραν να κλέψουν παραπάνω από 160.000 δολάρια. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν με την χθεσινή επίθεση οι hackers έχουν αποσπάσει κάποιο χρηματικό ποσό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS