ΑρχικήUpdatesΤο πρώτο update στο Microsoft Notepad μετά από χρόνια

Το πρώτο update στο Microsoft Notepad μετά από χρόνια

Η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σύντομα πολλά καινούρια χαρακτηριστικά για την εφαρμογή Notepad των Windows. Ενώ ο τεχνολογικός γίγαντας δεν έχει ανανεώσει την εφαρμογή εδώ και χρόνια, το επόμενο Windows update θα περιέχει μερικά πολύ ζητημένα πρόσθετα χαρακτηριστικά. Είναι ξεκάθαρο ότι η Microsoft ακούει τα αιτήματα των χρηστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν το notepad για την συγγραφή κώδικα ή για να δουν Logs.

microsoft notepad update

Σύντομα θα είναι δυνατή η εύρεση και αντικατάσταση λέξεων (find and replace) καθώς επίσης θα εφαρμοστεί και η δυνατότητα zoom in zoom out με την χρήση του control και της ροδέλας του ποντικιού.  Επίσης προστίθεται ένα εκτεταμένο line ending support ώστε να μην υπάρχουν θέματα συμβατότητας με Unix και Linux που χρησιμοποιούν το LF, και το CR για τα Mac λειτουργικά.

Η Microsoft προσθέτει επιτέλους και την λειτουργία control + backspace για την διαγραφή της τελευταίες λέξης, που υπάρχει εδώ και χρόνια στο Microsoft Office και σε άλλες δωρεάν παραλλαγές. Επίσης θα υπάρξει ένα σημαντικό optimization για το άνοιγμα και την επεξεργασία μεγάλων αρχείων, όπως ένα wordlist ή ένα μεγάλο αρχείο Log.

Τέλος θα εισαχθεί μια χρήσιμη λειτουργία που θα επιτρέπει στον χρήστη να αναζητήσει στην μηχανή αναζήτησης Bing κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε μια λέξη ή πρόταση εντός του Notepad. Η Ανανέωση που αναμένεται να γίνει διαθέσιμη για λήψη αργότερα το 2018, θα έχει το όνομα Redstone 5. Ωστόσο έχουν γίνει αναφορές ότι το πολύ αναμενόμενο tabs feature (έξυπνες καρτέλες) για τον file explorer των Windows και για άλλες εφαρμογές, δεν θα κυκλοφορήσουν με το ίδιο update, αλλά αργότερα.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS