ΑρχικήsecurityΤο Twitter αφαιρεί εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς και followers

Το Twitter αφαιρεί εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς και followers

TwitterΜετά τις προσπάθειες του Whatsapp να περιορίσει τα fake news, είναι σειρά του Twitter να αναλάβει δράση και να διαγράψει τους ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα του. Όπως αναφέρθηκε από το New York Times, το Twitter θα ξεκινήσει να απενεργοποιεί “δεκάδες εκατομμύρια” πλαστών λογαριασμών από εδώ και στο εξής.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των χρηστών προς την πλατφόρμα, μετά την άνοδο του αριθμού των ψεύτικων followers που αποκτήθηκαν με παραπλανητικά μέσα. Πολλοί λογαριασμοί φαίνεται πως έχουν «εξαγοράσει» followers, για να αυξήσουν την επιρροή τους και την κοινωνική τους θέση.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, όσοι έχουν προσελκύσει τους followers τους με δόλια μέσα και οι χρήστες που ακολουθούνται από ψεύτικους λογαριασμούς, είναι πιθανό ότι θα δουν μια σημαντική μείωση στον αριθμό των followers τους. Αναμένεται ότι η μαζική διαγραφή των ψεύτικων λογαριασμών θα μειώσει το συνολικό αριθμό των followers της πλατφόρμας κατά 6%.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση του Twitter, ένας μέσος χρήστης θα χάσει μέχρι τέσσερις followers από τη λίστα του. Είναι αυτονόητο ότι ο αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος για τους λογαριασμούς που «εξαγόρασαν» ψεύτικους followers.

Ο αντιπρόεδρος ασφαλείας του Twitter, Del Harvey δήλωσε: “Δεν θέλουμε να παροτρύνουμε την «εξαγορά» followers και τους πλαστούς λογαριασμούς, διότι δεν αποτελούν ακριβές μέτρο της επιρροής κάποιου στην πλατφόρμα ή της επιρροής του στον κόσμο.”

Η κίνηση έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με το The Washington Post, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είδε μια μείωση των followers του κατά 100.000. Ο αριθμός των followers του Μπαράκ Ομπάμα μειώθηκε επίσης κατά 400.000.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS