ΑρχικήHow ToΠώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Incognito στο YouTube;

Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Incognito στο YouTube;

IncognitoΗ λειτουργία ανώνυμης περιήγησης ή αλλιώς Incognito, είναι στην ουσία μία ιδιότητα στα προγράμματα περιήγησης, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν το ιστορικό περιήγησής τους στο διαδίκτυο. Κυρίως, αυτή η λειτουργία χρησιμεύει στους χρήστες για να κρύβουν το ιστορικό τους από άτομα που μπορεί να έχουν φυσική πρόσβαση στους υπολογιστές τους και όχι από τα ISPs και ίσως εταιρείες όπως η Google.

Η κύρια ιδέα πίσω από τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, είναι να αποφευχθεί η καταγραφή του ιστορικού ενός χρήστη και να διαγράφονται όλα τα είδη cookies όταν κλείνει η λειτουργία.

Η ύπαρξη της λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης στο YouTube έγινε γνωστή νωρίτερα αυτό το έτος. Επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν αυτά που είδαν και το ιστορικό αναζήτησης του YouTube, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση ενοχλητικού περιεχομένου στα προτεινόμενα.

Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο YouTube έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε συσκευές Android. Για τους χρήστες των συσκευών iOS η λειτουργία δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα.

Πώς θα ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του YouTube, στο Android smartphone σας;

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την τελευταία ενημερωμένη έκδοση του YouTube στο Android smartphone σας.
  2. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του YouTube, πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Τώρα, επιλέξτε το “Turn on Incognito“.
  3. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που το απενεργοποιήσετε. Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του YouTube δεν μπορεί να αποκρύψει τη δραστηριότητά σας στο YouTube από το ISP σας.

Πώς θα απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο YouTube

Για να την απενεργοποιήσετε, πατήστε την επιλογή Incognito στην επάνω δεξιά γωνία και στη συνέχεια επιλέξτε το “Turn off incognito“.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Ενώ η λειτουργία της ανώνυμης περιήγησης του YouTube ακούγεται καλή, έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομές σας, στις συνομιλίες YouTube και στις ειδοποιήσεις, όταν η λειτουργία είναι ενεργή. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, έχετε αποσυνδεθεί από το λογαριασμό σας στη Google.

Εναλλακτικά μπορείτε να απενεργοποιήσετε ξεχωριστά το Ιστορικό παρακολούθησης και προβολής του YouTube στις Ρυθμίσεις για να χρησιμοποιήσετε κανονικά την εφαρμογή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS