ΑρχικήinetΟι streaming υπηρεσίες κυριαρχούν στη μουσική βιομηχανία

Οι streaming υπηρεσίες κυριαρχούν στη μουσική βιομηχανία

Ραγδαία χρήση έχει σημειωθεί το 2018 σε streaming υπηρεσίες μουσικής και video. Το 2016 το 50% της συνολικής αναπαραγωγής μουσικής που έγινε ήταν μέσω streaming από υπηρεσίες όπως είναι το Spotify ή το Tidal, ενώ φέτος το ποσοστό έχει ανεβεί στο 75%, σύμφωνα με την Nielsen.

streaming spotify

Οι Αμερικανοί πέτυχαν μέσω streaming υπηρεσιών την αναπαραγωγή 403 δισεκατομμυρίων μουσικών κομματιών το πρώτο εξάμηνο του 2018, έναν αριθμό χωρίς προηγούμενο.

Οι δυο πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες, οι οποίοι είχαν τις περισσότερες online αναπαραγωγές των κομματιών τους στις ΗΠΑ, είναι ο Drake και ο Post Malone, σημειώνοντας 3.3 και 3.1 δισεκατομμύρια ακροάσεις αντίστοιχα. Το πιο δημοφιλές τραγούδι για το 2018 μέχρι στιγμής είναι το God’s Plan του Drake.

Όσο οι υπηρεσίες streaming μουσικής αναπτύσσονται και το κοινό τους μεγαλώνει, τόσο συνεχίζει να μειώνεται η απήχηση των υπόλοιπων μέσων. Οι πωλήσεις των δίσκων, είτε φυσικών είτε ψηφιακών, μειώνεται σταθερά εδώ και αρκετά χρονιά, μαζί τους και οι πωλήσεις από single κομμάτια, καθώς οι χρήστες στρέφονται προς τις streaming υπηρεσίες.

Φυσικά όμως αυτές οι υπηρεσίες δεν είναι εντελώς δωρεάν. Παρόλο που κάποιες από αυτές παρέχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο τους δωρεάν, εμφανίζουν αρκετές διαφημίσεις, ενώ άλλες παρέχουν συνδρομητικά πακέτα με χρέωση ανά μήνα.

Συνολικά, οι χρήστες που πληρώνουν κάποια μουσική συνδρομητική υπηρεσία, προσφέρουν στην μουσική βιομηχανία σχεδόν 4.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αντίστοιχα, ενώ οι δωρεάν χρήστες βομβαρδίζονται με πολύ συχνές διαφημίσεις, τα έσοδα που προσφέρουν στην βιομηχανία είναι πολύ λιγότερα, καθώς το 2017 υπηρεσίες όπως το Spotify και το Youtube έβγαλαν περίπου 660 εκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός αν και μεγάλος, φαίνεται μηδαμινός μπροστά στα 4 δισεκατομμύρια που πληρώνουν στο σύνολο οι συνδρομητές των streaming υπηρεσιών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS