ΑρχικήsecurityNintendo: Επιδιόρθωσε το "unpatchable" κενό ασφαλείας στα Nintendo Switch

Nintendo: Επιδιόρθωσε το “unpatchable” κενό ασφαλείας στα Nintendo Switch

Εάν σχεδιάζεις να αγοράσεις μια κονσόλα παιχνιδιών Nintendo Switch για να τρέξεις το Linux σε αυτήν χρησιμοποιώντας το “unpatchable” exploit που αποκαλύφθηκε δημοσίως πριν από λίγους μήνες, ξανασκέψου το γιατί η Nintendo επιδιόρθωσε το κενό ασφαλείας.

Πληροφοριακά, πριν από λίγο καιρό, η ομάδα hackers, ReSwitched, αποκάλυψε δημοσίως μια ευπάθεια ασφαλείας στο Nvidia Tegra X1 chip που ονόμασαν Fusée Gelée και θα μπορούσε να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να χακάρει μια κονσόλα παιχνιδιών Nintendo Switch για να εγκαταστήσει ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux και να τρέξει homebrew κώδικα και εφαρμογές χρησιμοποιώντας ένα απλό τέχνασμα.

Η Nintendo από πλευράς της εργάστηκε σκληρά για να διορθώσει την ευπάθεια, την οποία οι hackers ονόμασαν “unpatchable”. Η εταιρεία κυκλοφορεί αναθεωρημένες μονάδες Nintendo Switch οι οποίες δεν είναι πλέον ευάλωτες ως προς το Fusée Gelée και παρόμοια hacks.

Τα καλά νέα είναι ότι αν διαθέτεις ήδη μια κονσόλα Nintendο Switch, είναι πιθανό να μπορείς να τη χακάρεις με διάφορες διαθέσιμες μεθόδους της αγορά, ώστε να μπορείς να τρέξεις το Linux και άλλα λογισμικά homebrew σε αυτό. Κατά τον ίδιο τρόπο, μερικές αναθεωρημένες μονάδες Nintendo Switch εξακολουθούν να διαθέτουν ένα παλαιότερο firmware που είναι ευάλωτο σε αυτά τα hacks.

Ο hacker SciresM αναφέρει στο Twitter ότι οι νέες μονάδες Nintendo Switch χρησιμοποιούν firmware 4.1.0, που είναι ευάλωτα στο deja vu exploit. Ο hacker παροτρύνει τους χρήστες που αγόρασαν ένα νέο Nintendο Switch το οποίο τρέχει firmware 4.1.0 να μην αναβαθμίσουν στο firmware 5.0.0  που έστειλε πρόσφατα η Nintendo.

Nintendo Switch

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS