ΑρχικήsecurityTo αναπρογραμματισμένο GandCrab Ransomware στοχεύει SMB ευπάθειες

To αναπρογραμματισμένο GandCrab Ransomware στοχεύει SMB ευπάθειες

SMBΤο GandCrab ransomware, το οποίο δημιούργησε σαματά στον κλάδο της ασφάλειας στο διαδίκτυο με τη συνεχή του εξέλιξη, έχει προκαλέσει και πάλι αναταραχή. Η πιο πρόσφατη έκδοση του ransomware, χρησιμοποιεί SMB exploit spreader μέσω εκτεθειμένων ιστότοπων. Το ransomware προσθέτει καθημερινά νέα χαρακτηριστικά για να στοχεύει διαφορετικές χώρες.

Οι επιτιθέμενοι πίσω από το ransomware σαρώνουν ολόκληρο το διαδίκτυο για να βρουν ευάλωτους ιστότοπους ώστε να εξαπολύσουν την επίθεση. Η πιο πρόσφατη έκδοση περιλαμβάνει μια μακρά hard-coded λίστα ιστότοπων, που ήταν ευάλωτοι και χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση της επίθεσης.

Ένας ψεύτικος τυχαίος αλγόριθμος έχει χρησιμοποιηθεί από τους εισβολείς, για να επιλέξει μια προκαθορισμένη λέξη, ώστε να συμπληρώσει τη διεύθυνση URL για κάθε host και η τελική διεύθυνση URL δημιουργείται με τη μορφή “www. Host” .com / data / tmp / sokakeme.jpg “.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, αυτή η νεότερη έκδοση του ransomware, μπορεί να εξαπλωθεί μέσω ενός “SMB exploit”. Είναι ενδιαφέρον ότι το ίδιο exploit χρησιμοποιήθηκε για να διαδοθούν οι επιθέσεις WannaCry και Petya / NotPeta ransomware πέρυσι.

Για να διαδοθεί μέσω ευπαθειών SMB, ολόκληρος ο κώδικας του ransomware ξαναγράφηκε και το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί τώρα τα EternalBlue National Security Agency (NSA) exploits για να επιτεθεί πιο γρήγορα.

Μια έρευνα, υποδηλώνει ότι μια ενότητα με το όνομα “network f ** ker” είναι υπεύθυνη για τα SMB exploits.

Η Fortinet, μια εταιρεία ασφάλειας διαδικτύου, δήλωσε ότι “με την ταχεία ανάπτυξη του GandCrab μέσα στην περασμένη εβδομάδα και τη δημόσια κερδοσκοπία αυτού του exploit, δεν θα ήταν έκπληξη εάν οι επιτιθέμενοι πίσω από αυτό, αποφάσιζαν να το προσθέσουν σε μια μελλοντική ενημέρωση”.

Ωστόσο, η Microsoft έχει στρέψει την προσοχή της στο ransomware και έχει δημιουργήσει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας MS17-010. Για να προστατεύσετε το σύστημά σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένο με την τελευταία έκδοση ασφαλείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS