ΑρχικήinetΤο έργο «SiliconX» μπορεί να ενισχύσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας κατά 500%

Το έργο «SiliconX» μπορεί να ενισχύσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας κατά 500%

μπαταρίαςΌλοι έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να ξεμείνουμε από μπαταρία και να προσπαθούμε να βρούμε φορτιστή. Από το κλείσιμο των background εφαρμογών μέχρι τη μείωση της φωτεινότητας της οθόνης, τα δοκιμάζουμε όλα προκειμένου να κρατήσουμε το κινητό μας ανοιχτό για λίγο ακόμα. Παρόλα αυτά, οι συσκευές μας μόλις που καταφέρνουν να μείνουν φορτισμένες για ένα 24ωρο.

Ίσως όμως όλα αυτά να αποτελούν σε λίγο παρελθόν. Μια ομάδα Νορβηγών ερευνητών βρήκε έναν τρόπο να βελτιώσει την ικανότητα των μπαταριών κατά 300-500% με τη βοήθεια του πυριτίου.

Οι κατασκευαστές μπαταριών και οι ερευνητές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν πυρίτιο για σχεδόν 20 χρόνια ως ενισχυτή της μπαταρίας, αναμειγνύοντας μικρές ποσότητες του με γραφίτη.

Γενικά, τα smartphone έχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου, που διατηρούν χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα. Με απλά λόγια, μπορούν να αποθηκεύουν μόνο ένα μικρό ποσό ισχύος. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου επίσης θερμαίνονται πολύ γρήγορα. Μερικές φορές εκρήγνυνται επίσης.

Σύμφωνα με το NRK (via BI), η νέα τεχνολογία εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι το πυρίτιο έχει πολύ μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση από τον γραφίτη που χρησιμοποιείται στις συμβατικές μπαταρίες.

Επί του παρόντος, το κύριο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές μπαταριών είναι ο όγκος του πυριτίου που κυμαίνεται γύρω στο 400%, καθώς τα ιόντα λιθίου κινούνται μέσα και έξω από το φορτίο της μπαταρίας. Ως αποτέλεσμα, η μπαταρία διογκώνεται και αρχίζει να χαλάει γρήγορα.

Αλλά οι Νορβηγοί ερευνητές ξεκίνησαν με μια διαφορετική στρατηγική, χρησιμοποιώντας νανοτεχνολογία. Δημιούργησαν επιτυχώς την καλύτερη αναλογία μίγματος πυριτίου-γραφίτη ενώ επωφελήθηκαν από τα αποτελέσματα των μπαταριών πυριτίου.

Οι νέες υβριδικές μπαταρίες πυριτίου δεν περιορίζονται μόνο σε smartphones, αλλά θα χρησιμοποιηθούν και σε φορητούς υπολογιστές, ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή που φέρει επαναφορτιζόμενη μπαταρία.

Η Kjeller Innovation έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται για το εμπόριο της τεχνολογίας, αποκαλώντας το έργο “Silicon X.” Η εταιρεία σύντομα θα αρχίσει να δοκιμάζει τη νεοσυσταθείσα μπαταρία σε βιομηχανικές διεργασίες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS