ΑρχικήsecurityΓυναίκα hacker αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης επειδή παραβίασε τον λογαριασμό διάσημης τραγουδίστριας

Γυναίκα hacker αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης επειδή παραβίασε τον λογαριασμό διάσημης τραγουδίστριας

Η Susan Atrach, μια γυναίκα hacker η οποία φέρεται να παραβίασε τον λογαριασμό της τραγουδίστριας Selena Gomez, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για εννέα έτη και οκτώ μήνες. Η hacker αντέγραψε τα προσωπικά αρχεία της τραγουδίστριας και στη συνέχεια τα διέρρευσε στο διαδίκτυο.Hacker

Η Susan Atrach παραβίασε τα emails της τραγουδίστριας Selena Gomez και του συνεργάτη της, κλέβοντας τα δεδομένα τους και στη συνέχεια δημοσιεύοντας τα online, χωρίς άδεια.

Πέντε κατηγορίες συνολικά βαραίνουν την νεαρή hacker: Κατηγορείται για παραβίαση υπολογιστή και χρήση ηλεκτρονικών προσωπικών στοιχείων με σκοπό την απάτη ή την απόκτηση χρημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Επίσης, κατηγορείται για την παράνομη πρόσβαση και χρήση υπολογιστή καθώς και την χρήση προσωπικών δεδομένων χωρίς την άδεια του κατόχου.

To hack αποτελεί μέρος του The Fappening Saga το οποίο μετράει δεκάρες παραβιάσεις λογαριασμών διασημοτήτων.

Αναμφίβολα, οι παραβιάσεις λογαριασμών των celebrities φαίνεται να ικανοποιούν αρκετά τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου παγκοσμίως. Η πιο συνηθισμένη τακτική που ακολουθούν είναι μέσω παραβίασης του cloud λογαριασμού του θύματος. Μερικοί από τους πιο πρόσφατους celebrities που έπεσαν θύματα του Fappening είναι η Jennifer Lawrence, η Kate Upton και η Miley Cyrus.

Πληροφοριακά, οι περισσότερες παραβιάσεις βασίστηκαν σε phishing scams που εξαπατούσαν τα θύματα με αποτέλεσμα να αποσπάσουν από αυτά τα διαπιστευτήρια σύνδεσης μιμούμενοι την εμφάνιση ενός πραγματικού ιστότοπου όπως, παραδείγματος χάρη, η σελίδα σύνδεσης του iCloud της Apple. Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα iPhone από προεπιλογή μεταφορτώνουν το περιεχόμενο της συσκευής στο iCloud με σκοπό την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Η Susan Atrach αναμένεται να έρθει αντιμέτωπη με το νόμο στις 27 Αυγούστου με την υπόθεση της να ερευνάται ακόμα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS