ΑρχικήinetΑυτά είναι τα Smartphone και εταιρείες με τα υψηλότερα ποσοστά αποτυχίας

Αυτά είναι τα Smartphone και εταιρείες με τα υψηλότερα ποσοστά αποτυχίας

smartphoneΣύμφωνα με μια αναφορά που αφορά τις επισκευές smartphone, το Xiaomi Redmi 4 ήταν το χειρότερο Android κινητό στο Q4 2017, ενώ η Samsung ήταν στην κορυφή της λίστας των κατασκευαστών Android με το υψηλότερο ποσοστό αποτυχίας.

Η έκθεση Mobile Device Repair and Security, που δημοσιεύθηκε από τη Blancco, παρουσιάζει τη λίστα των μοντέλων τηλεφώνων που υποβλήθηκαν σε επισκευές. Μαζί με το Redmi 4 και το Redmi Y1 της Xiaomi ήταν επίσης στη λίστα. Η δεύτερη θέση για το χειρότερο τηλέφωνο ανήκε στο Moto G5S Plus.

Ωστόσο, η Samsung είχε τον μεγαλύτερο αριθμό συσκευών στην πρώτη δεκάδα όπως τα Galaxy S7, Galaxy S8 Plus, Galaxy S7 Active κ.α. Άλλα μοντέλα smartphone από διαφορετικούς κατασκευαστές περιελάμβαναν το Nokia 6 και το Lenovo K8 Note.

Στη λίστα των smartphone με κακές επιδόσεις, η Samsung έλαβε την πρώτη θέση με ένα ποσοστό αποτυχίας 34%, το οποίο είναι προφανώς μικρότερο από τις προηγούμενες αναφορές. Η Xiaomi βρέθηκε δεύτερη στη λίστα με 13%, ακολουθούμενη από Motorola με 9% και LG με 7%.

Δεδομένου ότι η Samsung και η Xiaomi είναι δύο από τις μεγαλύτερες εμπορικές μάρκες, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι τα μοντέλα τους εμφανίζονταν στη λίστα. Αλλά το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι οι συσκευές της Huawei κατάφεραν να αποφύγουν τη λίστα των χειρότερων τηλεφώνων και η ίδια η μάρκα ήλθε στην 8η θέση για τις χειρότερες τηλεφωνικές μάρκες.

Ας ρίξουμε μια ματιά και στο iOS

Σε ό, τι αφορά το iOS, το iPhone 6 βρέθηκε να είναι το χειρότερο τηλέφωνο της Apple με ένα επιβλητικό ποσοστό αποτυχίας 26%, ακολουθούμενο από iPhone 6s (14%) και 6s Plus (9%). Σύμφωνα με το διάγραμμα της έκθεσης, τα ποσοστά αποτυχίας στο iOS είναι πολύ υψηλότερα από ό, τι σε σχέση με το Android.

Παράγοντες που συμβάλλουν στα ποσοστά αποτυχίας

Όσον αφορά τους λόγους πίσω από αυτά τα ποσοστά αποτυχίας, η απόδοση αποδείχθηκε ότι είναι το μεγαλύτερο ζήτημα για τα Android smartphone, ακολουθούμενη από την λειτουργία της κάμερας και του μικροφώνου. Δεδομένου ότι ένας μεγάλος αριθμός συσκευών Android είναι τηλέφωνα χαμηλού προϋπολογισμού, δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν υψηλή απόδοση.

Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες του iOS βρήκαν ότι η σύνδεση Bluetooth και Wi-Fi είναι οι πιο προβληματικές περιοχές. Ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο η απόδοση δεν είναι ζήτημα στα iPhones είναι ότι η Apple έχει έναν σταθερό έλεγχο τόσο στο hardware όσο και στο software – κάτι που είναι δύσκολο να επιτευχθεί στα περισσότερα τηλέφωνα Android.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS