ΑρχικήsecurityEssvote: Πολυετή ευπάθεια σε συστήματα καταμέτρησης ψήφων των ΗΠΑ

Essvote: Πολυετή ευπάθεια σε συστήματα καταμέτρησης ψήφων των ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν για την καταμέτρηση των ψήφων από τις εκλογές, φαίνεται πως είχαν μια σημαντική ευπάθεια, που είναι πιθανό πως χρησιμοποιήθηκε για να παραμορφώσει τα αποτελέσματα. Τα συστήματα που πωλούνταν από την Essvote, περιλάμβαναν απαρχαιωμένο λογισμικό απομακρυσμένης σύνδεσης.

essvote report pcanywhere

Τα Election-machines, δεν είναι τα τερματικά που λαμβάνουν τους ψήφους από τους πολίτες. Αντιθέτως βρίσκονται στα κεντρικά εκλογικά  γραφεία του κάθε νομού, και σε μερικές περιπτώσεις, περιλαμβάνουν λογισμικό που αυτόματα προγραμματίζει όλα τα τερματικά της χώρας. Επίσης συλλέγουν και συγκεντρώνουν όλους τους ψήφους από τα τερματικά.

Σύμφωνα με report του Motherboard, η Essvote παραδέχτηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει σε μερικά συστήματα της το πρόγραμμα PcAnywhere, εάν πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης, μεταξύ του 2000 και του 2006. Στην ίδια αναφορά, ενώ η Essvote αρχικά αρνήθηκε την χρήση του προγράμματος, αργότερα ισχυρίστηκε ότι ενώ το PcAnywhere συμπεριλαμβανόταν στα συστήματα της, κάνεις δεν γνώριζε για την ύπαρξη του, οπότε και δεν θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί. Τα συστήματα χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές πολιτείες,  και το 2006, τουλάχιστον το 60% των ψήφων μετρήθηκε μεσώ των εν λόγω συστημάτων.

Κατά το 2006, hackers έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα του PcAnywhere, το οποίο δεν γνωστοποιήθηκε μέχρι το 2012, όταν ένας από του hackers δημοσίευσε μέρος του κώδικα online, όπου η SymΗΠΑantec παραδέχτηκε την κλοπή. Λίγο αργότερα, ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν μια ευπάθεια στο πρόγραμμα, η οποία επέτρεπε την πρόσβαση σε υπολογιστές που έτρεχαν το πρόγραμμα, χωρίς κάποιο authentication. Εκείνη την περίοδο, 150.000 υπολογιστές ήταν εκτεθειμένοι σε αυτή την ευπάθεια.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η Symantec, η εταιρεία που δημιούργησε το PcAnywhere, αρνήθηκε να μιλήσει ιδιαιτέρως με το Motherboard σχετικά με την ασφάλεια και την αξιοπιστία του προγράμματος, αλλά και για νέα Bugs που ίσως έχουν βρεθεί.

“Όταν μια εταιρεία που είναι υπεύθυνη για παραπάνω από τους μισούς ψήφους των ΗΠΑ αρνείται να απαντήσει κάποιες βασικές ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια που παρέχει, κάτι πρέπει να κρύβει.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS