ΑρχικήsecurityMicrosoft: Η πρώτη hacking προσπάθεια κατά την εκλογική περίοδο

Microsoft: Η πρώτη hacking προσπάθεια κατά την εκλογική περίοδο

Η Microsoft εντόπισε και βοήθησε στην καταπολέμηση τριών hacking προσπαθειών κατά των υποψήφιων του κογκρέσου φέτος,  σημειώνοντας το πρώτο κρούσμα στον κυβερνοχώρο στις μεσοπρόθεσμες εκλογές.

Microsoft hacking attempt

“Πριν λίγο καιρό, ανακαλύψαμε ένα ψεύτικο domain που οπτικά έμοιαζε πολύ με το αυθεντικό website της Microsoft, το οποίο χρησιμοποιούσαν σαν landing page για phishing επιθέσεις.” Δήλωσε ο Tom Burt, αντιπρόεδρος ασφαλείας της Microsoft, και συμπλήρωσε “Επίσης είδαμε από τα Metadata ότι αυτές οι phishing επιθέσεις απευθύνονταν σε τρεις υποψήφιους των ερχόμενων εκλογών”.

O Burt αρνήθηκε να αναφέρει ποιοι ήταν οι 3 στοχοποιημένοι υποψήφιοι, λόγο του ότι επειδή πρόκειται για ανθρώπους με κρίσιμες κοινωνικές θέσεις, θα μπορούσαν να ήταν ενδιαφέροντες στόχοι για κατασκοπία ή κάποιου άλλου είδους επίθεση.

Η Microsoft σε συνεργασία με τις αρχές, «κατέβασαν» το ψεύτικο domain και σταμάτησαν τα phishing μηνύματα της σελίδας. Επίσης αναφέρθηκε ότι κανένας από τα 3 θύματα δεν επηρεάστηκε, αλλά δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια δήλωση για την χώρα προέλευσης της επίθεσης.

Ερευνητές της Microsoft για online απειλές αλλά και από άλλους οργανισμούς αναφέρουν ότι τα στοιχεία πλέον έχουν αλλάξει. Στις εκλογές του 2016 τα νούμερα ήταν αρκετά διαφορετικά καθώς το ποσοστό από απειλές που προέρχονταν από την  Ρωσία ήταν πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν κρούσματα κυβερνοεπιθέσεων κατά την περίοδο εκλογών. Πρόσφατα ανακοινώθηκε μια ευπάθεια σε συστήματα καταμέτρησης ψήφων στις ΗΠΑ, όπου επέτρεπαν την απομακρυσμένη σύνδεση χωρίς κάποιου τύπου authentication. Ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό το αν υπήρξε κάποια εκμετάλλευση της ευπάθειας μέχρι στιγμής, αν και οι έρευνες συνεχίζονται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS