ΑρχικήinetΥπάρχει πιθανότητα τα iPhones να σταματήσουν να κυκλοφορούν στην Ινδία

Υπάρχει πιθανότητα τα iPhones να σταματήσουν να κυκλοφορούν στην Ινδία

iPhonesΗ διαφωνία μεταξύ του Telecom Regulatory Authority της Ινδίας και της Apple θα μπορούσε να οδηγήσει στην απαγόρευση των iPhones στη χώρα.

Η Ινδία είναι μια από τις λίγες χώρες στις οποίες οι κλήσεις και τα μηνύματα spam ενοχλούν τους χρήστες τηλεφώνων για πολύ καιρό. Η TRAI, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ινδίας, παρενέβη στο ζήτημα και ανέπτυξε μια εφαρμογή anti-spam που ονομάζεται Do Not Disturb (DND), η οποία θα σταματάει τις κλήσεις και τα μηνύματα spam.

Η εφαρμογή απαιτεί πρόσβαση σε αρχεία καταγραφής κλήσεων και μηνύματα για να αποκλείσει όλες τις διαφημιστικές και ανεπιθύμητες ενέργειες. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται στην TRAI, το οποίο θα ελέγχει και θα διασφαλίζει ότι οι χρήστες δεν θα ενοχλούνται από τέτοιου είδους κλήσεις και μηνύματα.

Η Google επέτρεψε την λήψη της εφαρμογής από το Google Play Store, όμως η Apple αρνήθηκε να φιλοξενήσει την εφαρμογή στο App Store της, καθώς η εφαρμογή απαιτεί πρόσβαση σε αρχεία καταγραφής κλήσεων και μηνυμάτων.

Μετά από χρόνια διαμάχης, το θέμα έχει πάρει μια σοβαρή τροπή τώρα. Η TRAI ενημέρωσε τους κανονισμούς της, σύμφωνα με τους οποίους “ο πάροχος πρόσβασης θα διασφαλίσει ότι εντός έξι μηνών όλες οι έξυπνες τηλεφωνικές συσκευές που είναι καταχωρημένες στο δίκτυό του θα υποστηρίξουν τα απαιτούμενα δικαιώματα για τη λειτουργία τέτοιων εφαρμογών, όπως ορίζεται στους κανονισμούς 6 (2) ) και τους κανονισμούς 23 (2) (δ). ”

Εάν κάποιος πάροχος υπηρεσιών δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς, τότε η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διαγράψει τις συσκευές.

Επί του παρόντος, η Apple δεν έχει κάνει καμία επίσημη δήλωση σχετικά με το θέμα και δεν είναι σαφές τι μπορεί να γίνει για να βγει από αυτό το αδιέξοδο. Ωστόσο, με την Apple να σημειώνει ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο πωλήσεων iPhones στην Ινδία, θα ήταν συνετό εάν η εταιρεία με έδρα το Cupertino συμφωνήσει να κάνει μια εξαίρεση στους κανόνες στην προκειμένη περίπτωση για δικό της όφελος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS