ΑρχικήinetΗ Google δοκιμάζει ένα νέο interface για το Chrome με στρογγυλεμένα tabs

Η Google δοκιμάζει ένα νέο interface για το Chrome με στρογγυλεμένα tabs

GoogleΟι χρήστες του Chrome διαμαρτύρονται εδώ και πολύ καιρό για το βαρετό interface του προγράμματος περιήγησης και την αργή του απόδοση. Αλλά αυτό σύντομα πρόκειται να αλλάξει. Όπως αναφέρει το CNET, η Google δοκιμάζει ένα νέο interface στο Chrome Canary channel.

Στο παρελθόν, η Google υιοθετούσε πάντα ένα συγκεκριμένο βασικό σχέδιο τραπεζοειδούς σχεδιασμού των καρτελών της. Αλλά ένας νέος σχεδιασμός στο Chrome Canary παρουσιάζει μια νέα εμφάνιση, με καμπυλωμένες γωνίες.

Τώρα, οι αδρανείς καρτέλες μπορούν να φανούν συγχωνευμένες με το ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης, αποκτώντας ένα πιο θαμπό χρώμα στο φόντο, χωρισμένο από λεπτές κάθετες γραμμές. Επιπλέον, η γραμμή διευθύνσεων και η μπάρα αναζήτησης νέας καρτέλας Chrome έχουν αλλάξει σε ένα γκρι οβάλ σχήμα, σε αντίθεση με το προηγούμενο λευκό και τετράγωνο πλαίσιο.

Ένας προγραμματιστής του Chrome, ο François Beaufort, δήλωσε: “Πολλά πράγματα έχουν ενημερωθεί προς το καλύτερο κατά τη γνώμη μου: το σχήμα των καρτελών, η λειτουργία single tab, τα omnibox suggestion icons, τα tab strip coloring, τα pinned tabs και τα alert indicators.”

Το Google Canary είναι μια διαφορετική έκδοση του Google Chrome, που στοχεύει ειδικά τους προγραμματιστές. Βασικά, όλες οι νέες αναβαθμίσεις στο Chrome ελέγχονται για πρώτη φορά στο Canary και στη συνέχεια εξαπλώνονται στο ευρύτερο κοινό.

Αυτή δεν είναι η μόνη ενημέρωση που η Google έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει. Νωρίτερα, είδαμε μια νέα λειτουργία στο Chrome για Android, η οποία απενεργοποιεί τις καρτέλες μετά από πέντε λεπτά αδράνειας.

Το Chrome δεν έχει δει καμία μαζική ενημέρωση μετά το ντεμπούτο του το 2008. Και φαίνεται ότι η Google έχει τελικά ασχοληθεί λίγο με το καλύτερο έργο της. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι νέα χαρακτηριστικά θα έρθουν, για το πιο χρησιμοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS