ΑρχικήinetΟι Microsoft, Google, Twitter και Facebook ξεκινούν το «Data Transfer Project»

Οι Microsoft, Google, Twitter και Facebook ξεκινούν το «Data Transfer Project»

GoogleΚάποιοι από εσάς ίσως γνωρίζουν την υπηρεσία Takeout της Google, που ονομάζεται επίσης “Download Your Data”. Όπως υποδηλώνει το όνομά της, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία για να λάβετε όλα τα δεδομένα που έχει αποθηκεύσει η Google στους servers της.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα και έχοντας την ίδια βάση, οι Google, Twitter και Facebook συνεργάστηκαν και ξεκίνησαν το Project Transfer of Data (DTP). Οι εταιρείες το ονομάζουν “open-source, service-to-service data portability platform”, το οποίο στοχεύει στο να σας επιτρέπει να μετακινήσετε τα δεδομένα σας από τη μια πλατφόρμα στην άλλη με ευκολία.

Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να μεταφέρετε απευθείας τα δεδομένα μεταξύ των συμμετεχόντων oniline υπηρεσιών. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αφήσετε το Facebook και να εγγραφείτε στο Twitter, τα εργαλεία DTP θα σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό, διαγράφοντας την υπάρχουσα κοινωνική σας παρουσία και μεταφέροντας τα δεδομένα σας στη νέα υπηρεσία.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία ανοιχτού κώδικα (μπορείτε να βρείτε τον κώδικά στο GitHub), οι τεχνολογικοί γίγαντες αναμένουν από άλλους συμμετέχοντες να ενταχθούν στην πλατφόρμα και να ενισχύσουν τη φορητότητα των δεδομένων. Θα είναι επίσης επωφελής για τους χρήστες εάν ενταχθούν όλο και περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών.

Οι συμμετέχοντες δημοσίευσαν επίσης ένα ερευνητικό έγγραφο το οποίο περιγράφει ότι το DTP θα υποστηρίξει τα υπάρχοντα πρότυπα όπως το REST και το OAuth όπου είναι δυνατόν. Το έγγραφο ορίζει επίσης την ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων χρήστη ως θεμελιώδη αρχή του έργου μεταφοράς δεδομένων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS