ΑρχικήsecurityΤο Twitter αφαιρεί 143.000 εφαρμογές που παραβιάζουν την πολιτική της εταιρείας

Το Twitter αφαιρεί 143.000 εφαρμογές που παραβιάζουν την πολιτική της εταιρείας

Το Twitter ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι αφαίρεσε παραπάνω από 140.000 εφαρμογές από την πλατφόρμα μεταξύ Απρίλιου και Μάιου, καθώς πολλές παραβίαζαν τους ορούς χρήσης του API key, ξεπερνώντας τα όρια χρήσης κατά πολύ. “Δεν συγχωρούμε την κατάχρηση του API για την αποστολή spam ή για την παραβίαση του προσωπικού χώρου των χρηστών μας”.

Το κοινωνικό δίκτυο έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τον τεράστιο αριθμό από bot accounts που διατηρεί. Πολύ συχνά, οι κινήσεις αυτών των bot λογαριασμών, όπως likes, follows ή tweets, εκτελούνται σε μαζική κλίμακα με την χρήση του API του κάθε λογαριασμού.

Ο τερματισμός όμως των λογαριασμών δεν έγινε τυχαία τώρα. Το Twitter παίρνει μέτρα ασφαλείας βλέποντας την τροπή των πραγμάτων μετά τo σκάνδαλο, γνωστό και ως Cambridge Analytica.

twitter-api-banned

Το Twitter κάνει σημαντικές αλλαγές στο API της

Πέρα όμως από τον αποκλεισμό 143.000 εφαρμογών, πλέον περιορίζεται σημαντικά η χρήση του API που μπορεί να κάνει ο κάθε χρήστης. Από σήμερα, σύμφωνα με την εταιρεία, όλοι οι λογαριασμοί θα πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία επιβεβαίωσης, και οι developers θα πρέπει να καταχωρούν περισσότερα στοιχεία, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους λόγους για τους οποίους θα χρησιμοποιούν τo API της πλατφόρμας.

Από τις 10 Σεπτέμβριου θα εφαρμοστούν τα νέα όρια τα οποία είναι τα εξής:

Tweets & Retweets (combined): 300 per 3 hours
Likes: 1000 per 24 hours
Follows: 1000 per 24 hours
Direct Messages: 15,000 per 24 hours

Τέλος σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι στην περίπτωση που κάποιος developer δώσει βάσιμα στοιχεία ότι χρειάζεται μεγαλύτερα όρια για τα requests που θα μπορεί να στέλνει, το Twitter θα επεκτείνει τα όρια του λογαριασμού του.

Αυτή είναι μια προσπάθεια της πλατφόρμας να ελαττώσει τους spam λογαριασμούς, που προ λίγων ημερών, απέκλεισε 70 εκατομμύρια ψεύτικα accounts.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS