ΑρχικήinetΤο YouTube δείχνει πόσο χρόνο ξοδεύετε στην εφαρμογή

Το YouTube δείχνει πόσο χρόνο ξοδεύετε στην εφαρμογή

Ακόμα και η Google γνωρίζει πόσο εθιστικά μπορεί να γίνουν τα προϊόντα της. Ως μέρος της προώθησης που κάνει για το ψηφιακό wellbeing των χρηστών της, η Google κυκλοφορεί ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, το οποίο θα δείχνει πόσο χρόνο καταναλώνει ο χρήστης ημερησίως στην πλατφόρμα του YouTube. Το χαρακτηριστικό έχει ήδη κυκλοφορήσει και είναι διαθέσιμο στις τελευταίες εκδόσεις του YouTube σε Android και iOS.

Στο blog post με όνομα “Tools to Take Charge of Your Digital Wellbeing”, η Google ανακοίνωσε το καινούριο “Time Watched” tool, στο οποίο θα έχουν όλοι πρόσβαση μέσω του Account menu. Πατώντας στην επιλογή time watched, ο χρήστης θα μπορεί να δει τον χρόνο που έχει καταναλώσει την ίδια ημέρα, την προηγουμένη, αλλά και την τελευταία εβδομάδα.

Επίσης, μέσω του νέου αυτού χαρακτηριστικού, ο χρήστης θα μπορεί να θέσει όριο στο πόσες ώρες μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, ή να ρυθμίσει ειδοποιήσεις που θα του υπενθυμίζουν να ελαττώσει την χρήστη της εφαρμογής.

Τον Μάιο του 2018, η Google ανακοίνωσε την λειτουργία «Take a break” για το YouTube, με την οποία ο χρήστης θα μπορούσε να θέσει υπενθυμίσεις κάθε 15, 30, 60, 90 ή 180 λεπτά. Όταν θα πέρναγαν αυτά τα λεπτά ο χρήστης θα μπορούσε είτε να τερματίσει την συσκευή είτε να αγνοήσει την ειδοποίηση και να συνεχίσει να παρακολουθεί το video που έβλεπε.

Η λειτουργία αυτή μπορεί να λειτουργήσει και με διαφορετικό τρόπο, όπως να αφαιρέσει τον ήχο από τα video, ή να ειδοποιήσει τον χρήστη μέσω δονήσεων.

Τέλος, αφού η Google κυκλοφόρησε την λειτουργία «Take a break», έφερε για την Android έκδοση της εφαρμογής το Dark mode, το οποίο παρέχει στους χρήστες ένα πιο ξεκούραστο interface.

 

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS